Αλέξης Σαββόπουλος

Έτοιμο το πλάνο, μένει όμως το μπάτζετ

Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση κορυφής στον Άρη αλλά και γιατί ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν βιάζεται ακόμη.

Ο ερχομός του Θόδωρου Καρυπίδη στη Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει να συνθέτει ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ για την επόμενη σεζόν. Σιγά-σιγά όμως και δίχως βιασύνη αφού το οικονομικό ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει και είναι πολλές οι παράμετροι που θα το καθορίσουν.

Καλά-καλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παιχτεί ποδόσφαιρο, παραμένει άγνωστο για πόσο καιρό οι ομάδες την επόμενη σεζόν θα δίνουν τους αγώνες τους με άδειες κερκίδες και άρα με… άδεια ταμεία στο κομμάτι αυτό, τι θα γίνει στο θολό και εξόχως ρευστό τοπίο των τηλεοπτικών, αν και ποιοι χορηγοί θα αποφασίσουν μετά την πανδημία και αφού μαζέψουν τα κομμάτια τους, να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο, τι θα γίνει με τις μειώσεις που έχει προτείνει στους ποδοσφαιριστές η Σούπερ Λιγκ.

Όλα αυτά κάνουν τον Θόδωρο Καρυπίδη, όπως και αρκετούς ομολόγους του στην κατηγορία, να προχωρούν με αργό βηματισμό το πλάνο της επόμενης περιόδου.

Στη σύσκεψη κορυφής ανάμεσα σε Καρυπίδη, Χαριστέα και Ενινγκ αυτή την εβδομάδα θα τεθούν επί τάπητος όλα τα σημαντικά ζητήματα για την επόμενη μέρα αφού ο Χαριστέας έχει ετοιμάζει μία “έκθεση” στην οποία περιγράφεται με λεπτομέρειες το πλάνο για τη νέα σεζόν σχετικά με τις ανανεώσεις, τις μεταγραφές, την ενίσχυση του τεχνικού τιμ με νέα πρόσωπα σε συγκεκριμένες θέσεις, και φυσικά όλα αυτά με την παρουσία του Ενινγκ στον πάγκο.

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη μαζί με τους συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει εδώ και καιρό τις λίστες τους. Έχουν καταλήξει στους παίκτες που θέλουν να κρατήσουν από τον φετινό κορμό, έχουν ξεχωρίσει κάποιους παίκτες από την «ελληνική» αγορά (Αυλωνίτης, Μέγιερι, Αμπαντ πχ), έχουν τσεκάρει ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις από την ξένη αγορά, έχουν σε γενικές γραμμές καταλήξει στην φιλοσοφία της ομάδας. Αυτό που μένει όμως είναι και το πιο σημαντικό. Ποιο θα είναι το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς, κάτι που προφανώς με όλους τους αστερίσκους που αναφέραμε πιο πάνω, δεν μπορεί ακόμη να καθοριστεί με ακρίβεια.

Θα εξαρτηθεί από το τηλεοπτικό αλλά και από πιθανές παραχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών (Ροζ, Φετφατζίδης, Σάσα) και τα ποσά που δυνητικά θα φέρουν στα ταμεία. Το βέβαιο είναι ότι θα μπει ένα πλαφόν στα συμβόλαια με ταβάνι τις 200.000 ευρώ, πλην ελάχιστων και εξαιρετικών περιπτώσεων που θα κριθεί ότι αξίζουν την υπέρβαση.

ΥΓ Το όνομα του Ματέο κεντρίζει και πάντα θα υπάρχει διακαής πόθος επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη. Είναι όμως δύσκολο αφενός γιατί ακόμη δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση του Ερυθρού Αστέρα για να ξέρουμε τι χρήματα προσφέρει και αφετέρου έχει και ένα «βαρύ» συμβόλαιο (600.000 ετησίως μαζί με το πριμ υπογραφής για κάθε έτος) που δεν συνάδει με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Άρης.

ΥΓ 2. Τέλος Πιαλόγλου, Πανόπουλος και Συγγελίδης από το ΔΣ της Vialand. Να υποθέσουμε ότι μετά θα ακολουθήσει η αλλαγή του μετατρέψιμου ομολογιακού που θα φανεί βέβαια από τις οικονομικές καταστάσεις της Dimera. Μια ερώτηση. Αφού δεν υπάρχει θέμα όπως προσπαθούν να μας γιατί αλλάζει το ΔΣ;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x