Αλέξης Σαββόπουλος

Έχει ανηφόρα, αλλά την ανεβαίνει ενωμένος

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για τον δύσκολο δρόμο που έχει μπροστά του ο Άρης.

Ναι, δεν έχει αξία να κλαις με μαύρο δάκρυ πάνω από το… χυμένο γάλα. Η ζημιά έγινε, έχει αποτιμηθεί στην πλήρη διάστασή της, ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις, ποιοι οι ορατοί κίνδυνοι και ποιες οι διέξοδοι.

Ο Άρης οφείλει συντεταγμένα να κοιτάξει το πρόβλημα που έχει μπροστά του και –σε αυτή τη δύσκολη στιγμή- μοιάζει ενθαρρυντικό ότι έχει κοινή γραμμή όλος ο σύλλογος (ΠΑΕ, ΑΣ, Σύνδεσμοι, Παλαίμαχοι). Δεν θα του λύσει ασφαλώς το πρόβλημα, όμως τώρα στη… στραβή, είναι σημαντικό να παραμείνει ενωμένος. Να μην παρουσιάσει ρωγμές το οικοδόμημα και επιστρέψει στις εποχές της ατέλειωτης εσωστρέφειας. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Το αντίθετο. Είναι δύσβατος, μακρύς και ανηφορικός.

Απαιτεί καλό τιμονιέρη, πλάνο, σχέδιο και υπομονή. Ο Κώστας Ζέμπερης που ανέλαβε να… τρέξει την υπόθεση στο CAS, αποτελεί εχέγγυο, όχι επιτυχίας, αυτή δεν μπορεί να την προεξοφλήσει κανείς, αλλά στιβαρής νομικής εκπροσώπησης. Έχει ξαναπάει υποθέσεις στη Λωζάνη, έχει βρει απέναντί του τη ΦΙΦΑ, έχει καταγράψει νίκες και ξέρει πως λειτουργεί το ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο. Εκεί το σημαντικό είναι ότι οι τρεις δικαστές θα εξετάσουν την υπόθεση από την αρχή (σημαίνοντα ρόλο επίσης θα παίξουν και οι εισηγητές) και στη φαρέτρα του Άρη υπάρχουν και παλιότερες αποφάσεις του CAS, οι οποίες έδειξαν ότι αν υπάρχει σύγκρουση εθνικού δικαίου και κανόνων της FIFA, υπερισχύει το εθνικό δίκαιο.

Αν υπάρχει κάτι που δεν… βολεύει τον Άρη σε αυτή την ιστορία είναι οι χρόνοι. Απόφαση, αν όλα πάνε καλά αναμένεται τον Αύγουστο (άντε τέλη Ιουλίου). Από την άλλη, φέτος θα επιμηκυνθεί η αγωνιστική και μεταγραφική περίοδος λόγω Κορωναιού, επομένως χρόνος θα υπάρχει για μεταγραφές σε περίπτωση δικαίωσης. Αρκεί οι εντοπισμένοι στόχοι να έχουν την υπομονή να περιμένουν ως τότε που ειδικά φέτος δεν θα είναι κάτι εύκολο. Ο κορωνοϊός και η οικονομική αβεβαιότητα που τον συνοδεύει έχει ρίξει τα κασέ, έχει κάμψει τις αντιστάσεις των παικτών και οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές, δεν θα περιμένουν τελευταία στιγμή για να υπογράψουν. Πολλοί θα ρίξουν νερό στο κρασί τους. Θα πάνε όσο πιο safe γίνεται.

Για αυτό και ο Άρης καλά κάνει και έχει θέσει ως προτεραιότητα την επαφή με την κυβέρνηση. Την παρέμβασή της με στόχο της λύση του προβλήματος και όχι με στόχο τη διαχείριση της πολιτικής πίεσης.

Αν κάτι πάντως πρέπει να μείνει ως ηθικό δίδαγμα στον Άρη από αυτή την ιστορία είναι ότι κανείς δεν σε βοηθήσει, δεν θα σε υπερασπιστεί όπως εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου. Καμία ΕΠΟ των βολεμένων υπαλλήλων και της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας. Και φυσικά δεν θα σου χαριστεί καμία ΦΙΦΑ όταν από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε αρχίσει την σχετική αλληλογραφία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x