Αλέξης Σαββόπουλος

Η κρίση λόγω Κορωνοϊού μπορεί να γεννήσει ευκαιρίες

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα με capital controls και συρρίκνωση σε όλους τους τομείς, μάθαμε ότι ακόμη και στην γενική… μαυρίλα, υπάρχει διέξοδος.

Μπορείς από το αγκάθι να βγάλεις ρόδο, αρκεί να αρπάξεις την ευκαιρία. Και υπήρξαν αρκετές τέτοιες. Σε μια εντελώς διαφορετική κρίση στην οποία έχει εισέρθει εκ νέου η χώρα μαζί- αυτή τη φορά- με όλο σχεδόν τον πλανήτη, λόγω του Κορωνοϊού, δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο και οι ομάδες.

Χωρίς ακόμη να μπορεί να προσδιοριστεί ο χρονικός ορίζοντας εξόδου από την κρίση και ακόμη περισσότερο, τι επιπτώσεις θα έχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να αρχίσουν να ετοιμάζονται για μια εντελώς διαφορετική μέρα, παράλληλα με τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν από κοινού ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ, ΕΠΟ και λίγκες.

Για τον Άρη εν προκειμένω που είναι από τις ομάδες που έχουν πληγεί από την άνω τελεία που έχει μπει στο πρωτάθλημα, η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική. Με άλλα οικονομικά δεδομένα, και φιλοσοφία προσαρμοσμένη στα νέα ήθη και έθιμα. Μια ευκαιρία που μπορεί να προκύψει για τον Άρη προέρχεται από την Σούπερ Λίγκ 2.

Παίκτες νεαροί, με χαμηλό κόστος, εξελίξιμοι που ξεχώρισαν φέτος στο δεύτερο τη τάξει εγχώριο πρωτάθλημα και που θα μπορούσαν μέσω του Άρη να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ελεύθεροι και μη, ώστε παράλληλα να ενισχύσουν και το ελληνικό στοιχείο στο club. Πρόχειρα μου έρχεται στο μυαλό το όνομα του Γιάννη Ιατρούδη, του 21χρονου αριστεροπόδαρου επιθετικού του Εργοτέλη, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και βρίσκεται στον 5ο μήνα της αποθεραπείας από επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό.

Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει κάνουν λόγο για ατόφιο ταλέντο με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Στην ίδια ομάδα υπάρχουν και δυο ακόμη ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Ο δεξιός μπακ Κώστας Προβυδάκης και ο αμερικανός Έφορντ. Άλλη μια εξαιρετική περίπτωση και σε καλή ηλικία είναι ο 20χρονος φορ του Λεβαδειακού Φώτης Ιωαννίδης και ο αριστερός μπακ Μάριος Βήχος. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι που μου διαφεύγουν. Άλλωστε δεν έχω καμία διάθεση να υποδείξω στους ανθρώπους του Άρη που να ψάξουν. Είμαι βέβαιος ότι θα το έχουν κάνει ήδη στα πλαίσια του προγραμματισμού τους.

Τα αναφέρω για να δείξω ότι η κρίση μπορεί να γεννήσει ευκαιρίες. Προφανώς και ποδοσφαιριστές από την Σούπερ Λίγκ 2 είναι δύσκολο να διεκδικήσουν αμέσως θέση στο βασικό σχήμα του Άρη, ειδικά με την ποιοτική αναβάθμιση των δυο τελευταίων ετών, αλλά μπορούν να δώσουν βάθος στον πάγκο, εναλλακτικές –value for money- επιλογές, νιάτα και ενέργεια αφού θα έχουν ένα κίνητρο παραπάνω. Δεν είναι πανάκεια, ούτε η λύση. Είναι όμως μια επιλογή, ίσως και λίγο-πολύ αναγκαστική, αν συνεχιστεί, που είναι πολύ πιθανό, η αγωνιστική αγρανάπαυση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x