Αλέξης Σαββόπουλος

Η «τσατίλα» του Άρη και μια χαμένη ευκαιρία

Με θυμό που ξεχείλιζε στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών και στις δηλώσεις τους. Με έντονη τη διάθεση να απαντήσουν στον αντίπαλο στο δικό τους πια γήπεδο.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Όλο αυτό που συνέβη στο ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ ενδέχεται να αποδειχθεί εξόχως χρήσιμο για τον Άρη που ενώ αρχικά κινδύνευσε να βγει μόνος του νοκ άουτ με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης και κάτι παραπάνω.

Βγήκε από την… αρένα του ΟΑΚΑ πεισμωμένος, συσπειρωμένος. Με θυμό που ξεχείλιζε στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών και στις δηλώσεις τους. Με έντονη τη διάθεση να απαντήσουν στον αντίπαλο στο δικό τους πια γήπεδο. Τον Άρη θα τον εξυπηρετούσε πάρα πολύ, η ρεβάνς να ήταν άμεσα. Στα κοντά.

Τώρα που το αίμα ακόμη βράζει και η μνήμη δεν έχει ξεθωριάσει για όσα συνέβησαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ένας βασικός στόχος του Ενινγκ και των συνεργατών του από χθες πρέπει να είναι κι αυτός. Να κρατήσουν την δίψα για… απαντήσεις στο γήπεδο άσβεστη στα αποδυτήρια μιας και το ματς θα γίνει σε ενάμιση μήνα.

Το οφείλουν στους εαυτούς τους για όσα βίωσαν, στον κόσμο που έβλεπε να παίζεται ένα χιλιοπαιγμένο έργο σε επανάληψη. Έχουμε όμως χρόνο μέχρι τον επαναληπτικό που ήδη αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς στη σεζόν.

Ως τέτοιο θα έμενε στην ιστορία και το προχθεσινό αν ο κ. Ντίαζ, ο πορτογάλος ρέφερι μας έκανε μια μεγάλη χάρη. Αντί να περιμένει να ηρεμήσουν τα πνεύματα για 25΄ και μετά να ξαναβγεί στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, να έμενε κλειδωμένος στο καμαράκι του. Να μην έβγαινε μετά την δυσάρεστη εμπειρία που περίμενε τον ίδιο και τον βοηθό του που έκανε το λάθος να κάνει ορθή χρήση του κανονισμού και να υποδείξει πέναλτι στην ανατροπή του Λάρσον από τον Σβάρνα.

Η διαιτητική τριάδα από την Πορτογαλία θα προσέφερε ανεκτίμητη υπηρεσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν μετά τα όσα γράφει ο παρατηρητής ότι έλαβαν χώρα στην ανάπαυλα, δεν ενέδιδε στις πιέσεις του Περέιρα και διέκοπτε ως όφειλε τον αγώνα. Αν έδινε επιτέλους ένα δυνατό ράπισμα στους… νταήδες του ελληνικού ποδοσφαίρου που ευθύνονται για την πλήρη αναξιοπιστία του.

Να κάνουν δηλαδή αυτό που δεν τόλμησε ποτέ κανείς Έλληνας συνάδελφός τους που έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση. Αυτό που δεν έχει τολμήσει καμία κυβέρνηση, ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ κτλ. Να μας δώσουν ένα μάθημα ότι το άθλημα έχει κανόνες, κώδικες συμπεριφοράς και όποιος υπερβαίνει τις κόκκινες διαχωριστικές γραμμές, να είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες. Αλήθεια σήμερα που έχουν επιστρέψει στην Πορτογαλία αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους;

Ας μην χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που μετά τα κουμπούρια στον αγωνιστικό χώρο, τις επιθέσεις σε διαιτητές, τις ομολογίες ποδοσφαιριστών ότι τους είπαν να χάσουν 3-0, τις χαριστικές τροπολογίες, στο μενού έχουμε χαστούκια σε ιδιοκτήτης ομάδας και ζούληγμα στα… καλαμπαλίκια βοηθού.

ΥΓ Μεταξύ της διαιτητικής τετράδας υπήρχε και ένας έλληνας, ο κ Τσαγκαράκης από τα Χανιά. Δεν θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι απάντησε στον Ριμπειρο Ντίας αν ξέρει αυτούς που του επιτέθηκαν. Αν δεν ξέρει, ευτυχώς υπάρχει και η Google…

ΥΓ2 Και όλοι εμείς οι αδαείς που νομίζαμε ότι Boss είναι μόνο ένας. Ο τεράστιος Bruce Springsteen.

ΥΓ3 Μετά τα όσα γράφει και ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις που θα στείλουν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε με ποια άρθρα θα κληθεί η ΑΕΚ από την πειθαρχική της ΕΠΟ. Το λιγότερο με το άρθρο 19 περί απειλής και εκφοβισμού …

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x