Αλέξης Σαββόπουλος

Οι δυο δύσκολοι μήνες του Άρη

Η αναστολή των πλει-οφ δημιουργεί νέα δεδομένα στις ΠΑΕ αφού υποχρεώνονται να αναπροσαρμόσουν το πλάνο τους με βάση το ότι για ενάμιση μήνα ακόμη δεν προβλέπεται να έχουν έσοδα

Η αναστολή των πλει-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος δημιουργεί νέα δεδομένα για τις ομάδες αφού πλέον εκτός από αγώνες δεν γίνονται και προπονήσεις.

Δημιουργεί όμως και νέα δεδομένα στις ΠΑΕ αφού υποχρεώνονται να αναπροσαρμόσουν το πλάνο τους με βάση τα νέα δεδομένα. Δηλαδή να υπολογίσουν ότι τουλάχιστον για ενάμιση μήνα ακόμη δεν προβλέπεται να έχουν έσοδα από οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Για τον Άρη εν προκειμένω η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει μια σοβαρή οικονομική ζημιά που ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς αφού δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν τα πλέι-οφ και αν φυσικά θα γίνουν με κόσμο. Με πρόχειρους υπολογισμούς η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ προσδοκούσε μια οικονομική ένεση της τάξης του 1,5 με δυο εκατομμύρια ευρώ από τους εντός έδρας αγώνες των πλέι-οφ και φυσικά του δεύτερου ημιτελικού με την ΑΕΚ. Νούμερα τα οποία προφανώς και δεν είναι ρεαλιστικά πλέον να επιτευχθούν και δημιουργούν αυτά τα νέα δεδομένα με τις υποχρεώσεις ταυτόχρονα να τρέχουν.

Μέχρι το τέλος του μήνα για παράδειγμα, βάσει των όσων είπε στους ποδοσφαιριστές ο Θόδωρος Καρυπίδης, θα πρέπει να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν προς αυτούς με ανάσα σημαντική ασφαλώς την απόφαση του τμήματος αδειοδοτήσεων να δοθεί παράταση στις ομάδες ως τα τέλη Απριλίου.

Στο ίδιο διάστημα θα έχει γίνει γνωστή και η απόφαση της πειθαρχικής της ΦΙΦΑ στην υπόθεση Ντούρμισαι που θα καθορίσει- ανάλογα με το αποτέλεσμα- και τις επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ στο θέμα της απαγόρευσης μεταγραφών.

Ήδη πάντως οι νομικοί του Άρη ακολουθούν μια διαφορετική τακτική και όποια νέα καταγγελία γίνεται από «πρώην» (εκτός των Ούμπιδες, Σιστόν, Πορτίγια) έχει την άμεση νομική απάντηση, ώστε να μην καταστεί τελεσίδικη δίχως η πλευρά του Άρη να ασκήσει την υπερασπιστική της γραμμή.

Το τελευταίο ζήτημα σε συνδυασμό και με τα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργεί ο κορωνοϊός, βάζουν λίγο στον… πάγο τον οιονδήποτε προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν αφού αυτή τη στιγμή είναι άλλες οι προτεραιότητες. Μόνο σε ένα θεωρητικό επίπεδο μπορούν να γίνουν συζητήσεις κι αυτές εντός των πλαισίων που δημιουργεί η νέα οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει πάρει τις εισηγήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τον προπονητή, τις ανανεώσεις και τις προσθήκες αλλά δύσκολα θα λάβει την οποιαδήποτε απόφαση πριν καθίσει η σκόνη που θα αφήσει η πανδημία του κορονοϊού και γίνει η οικονομική αποτίμησή της στο club. Μέχρι τότε υπομονή και… μένουμε σπίτι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x