Αλέξης Σαββόπουλος

Ούτε ο ίδιος ο Ένινγκ περίμενε τόσα κέρδη από το φιλικό

Τα φιλικά -και δεν αναφέρομαι σε αυτά του καλοκαιριού- στις διακοπές των πρωταθλημάτων, είναι περίεργη ιστορία. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Κάτι σαν αναγκαίο κακό, λίγο αγγαρεία, λίγο να τελειώνουμε γιατί την άλλη μέρα έχει και ρεπό. Οι προσδοκίες είναι πάντα χαμηλές και για έναν ακόμη λόγο.

Συνήθως αγωνίζονται παίκτες που δεν έχουν παίξει μαζί ούτε στην προπόνηση, επηρεάζοντας την χημεία της ομάδας. Επομένως πηγαίνοντας να παρακολουθήσεις το φιλικό του Άρη με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, δεν ήξερες τι να περιμένεις. Φεύγοντας όμως αισθανόσουν ότι προέκυψε κέρδος για τον Μίχαελ Ένινγκ.

Είδε παίκτες που το φιλικό το αντιμετώπισαν ως επίσημο (το επιβεβαιώνουν και οι ενδείξεις των gps) και έδωσαν με την εμφάνισή τους το… πάτημα στον Γερμανό να τους βάλει στο ροτέισον της ομάδας. Θα σταθώ στην τετράδα που έπαιξε μπροστά. Μαντσίνι, Τόνσο, Μαρτίνες και Λάρσον, μετέτρεψαν σε προσωπική υπόθεση το φιλικό. Έβγαλαν διάθεση, μερικές εξαιρετικές συνεργασίες που θύμισαν… αργεντινή και ταλαιπώρησαν με τις εμπνεύσεις τους την άμυνα των Βούλγαρων που στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκαν με έξι βασικούς.

Το ότι δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής εσχάτως λειτούργησε ως κίνητρο, κάτι που σχολίασε ο Ένινγκ. Θέλω να σταθώ λίγο παραπάνω στο πείραμα με τον Λάρσον στην κορυφή της επίθεσης αλλά και ως δεύτερος φορ. Θέση που ο Σουηδός υπηρέτησε για πολλά χρόνια και ίσως αποδειχθεί αυτή που θα τον επαναφέρει στην ομάδα.

Ο Σουηδός είναι η αλήθεια ότι δυσκολεύεται πλέον – και λόγω ηλικίας- να υποστηρίξει τις ανάγκες του winger και ίσως φανεί πιο χρήσιμος παίζοντας εκεί που τον είδαμε το περασμένο Σάββατο. Από την άλλη η ποιότητα των άλλων τριών περισσεύει και κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι βασικοί σε οποιαδήποτε ομάδα. Στον Άρη, πληρώνουν το…overbooking στις ίδιες θέσεις.

Ενδιαφέρον είχαν-τουλάχιστον για μένα- άλλα δυο πρόσωπα του φιλικού. Ο Απόστολος Τσιλιγγίρης που θα αγωνιστεί βασικός με την ΑΕΚ την Κυριακή και ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος. Ο 19χρονος τερματοφύλακας έπαιξε ένα ημίχρονο, ήταν σταθερός, καλός με τα πόδια και πήρε ψυχολογία. Φυσικά θα χρειαστεί πολλά περισσότερα στο ΟΑΚΑ και κυρίως την κάλυψη των συμπαικτών του.

Ο Διαμαντόπουλος θύμισε από την άλλη ότι η θέση δεν ξεχνιέται. Φοβερά ορεξάτος, υποδεχόταν και προστάτευε άριστα την μπάλα, πήρε πρωτοβουλίες, ήταν κινητικός και έδειξε ότι όχι μόνο έχει αφήσει την περσινή περιπέτεια πίσω, αλλά ότι περιμένει να αρπάξει όποια ευκαιρία του δώσει ο Ενινγκ. Δεν έχει τη χάρη του Ιντέγε, αλλά εδώ που τα λέμε καριέρα δεν έκανε με το όνομά του.

Ο Ένινγκ ξεκινάει κόντρα στην ΑΕΚ τον δεύτερο μήνα της θητείας του στον ΑΡΗ και έχει μια ευκαιρία μπροστά του. Να βγάλει ένα διπλό που μπορεί να αλλάξει την ροή της σεζόν. Θα ήμουν πιο σίγουρος σε αυτό που λέω αν δεν υπήρχε η παράμετρος Τσιλιγγίρης και δεν υπονοώ τίποτα για την αξία του «μικρού». Απλά δεν ξέρεις πως θα λειτουργήσει λόγω απειρίας και πόσο αυτό το γεγονός θα επηρεάσει την υπόλοιπη ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x