Αλέξης Σαββόπουλος

Περί ετοιμότητας και... έντασης

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την ετοιμότητα του Άρη ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων και το στοιχείο που λείπει αυτήν τη στιγμή αυτήν την ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Η προετοιμασία που… τρέχει αυτή τη στιγμή για τον Αρη είναι μια εντελώς διαφορετική από τις προοηγούμενες και όχι μόνο επειδή υπάρχουν νωρίς τα ευρωπαικά παιχνίδια με την ΑΕ Λεμεσού. Θα την χαρακτηριζα και λίγο… περίεργη, με συγκεκριμένες συνθήκες και καταστάσεις να διαμορφώνουν αυτό το περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Σάββας Παντελίδης προετοιμάζει την ομαδα του. Ο Αρης έχει ήδη κινηθεί γρήγορα σε γενικές γραμμές για να καλύψει τα κενά που υπήρχαν στο ρόστερ του και εφόσον τελειώσει με Σάσα, Ιμπανιες ή όποιο άλλο αριστερό μπακ θα έχει κάνει το καλύτερο δυνατό, αφήνοντας για μετα τα παιχνίδια με την ΑΕ Λεμεσού κάποιες συμπληρωματικές κινήσεις. Το θέμα που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα της Θεσσαλονίκης εν όψει αυτών των αγώνων είναι ότι αρκετοί παίκτες δεν θα είναι σε επίπεδο ετοιμότητας τέτοιο που να μπορούν να υποστηρίξουν ένα 90λεπτο. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Ο Ροζ άρχισε ουσιαστικά προετοιμασία επί Ολλανδικού εδάφους, ο Κόρχουτ δεν έχει κάνει καλά-καλά διακοπές, ο Μπάσα είχε κι αυτός υποχρεώσεις, ο Λαρσον εντάχθηκε στις 25 του μήνα, ο Ντουάρτε το ιδιο, ο Φετφατζίδης ήρθε πριν από τέσσρις μέρες ενώ ο Ιντέγιε εχει να παίξει ένα χρόνο σχεδόν. Σαν να μην έφταναν αυτά τραυματίστηκαν και επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη Κουέστα και Λάρσον.

Ολο αυτό το πακέτο αναγκάζει τον Σάββα Παντελίδη και τους συνεργάτες του αφενός να μην μπορούν να δουλέψουν όπως θέλουν και αφετέρου να είναι πολύ προσεκτικοί με την καθε περίπτωση γιατί ελλοχεύει κίνδυνος τραυματισμών. Αυτό που θα προσπαθήσει ο προπονητής του Αρη είναι να έχει τουλαχιστον ένα κορμό 15-16 παικτών στους οποίους θα μπορέσει να στηριχτεί στα παιχνίδια με την κυπριακή ομάδα, όντας αυτοί που θα βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Ολες αυτές οι καταστάσεις κανουν τα αποτελέσματα στα φιλικά με Φορτούνα Σιτάρντ και Γάνδη να περνούν κυριολεκτικά σε δευτερη μοίρα. Ο Αρης κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται καλύτερος και θα είναι μια άλλη ομάδα σε ένα μήνα από τώρα και φυσικά όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι στα ενδιάμεσα ευρωπαικά παιχνίδια να είναι και τυχερός αφού σίγουρα έτοιμος δεν θα είναι απόλυτα.

Τι λείπει αυτή την στιγμή από τον Αρη; Με βάση αυτά που βλέπουμε στην Ολλανδία, η ένταση στο παιχνίδι του. Για την ακρίβεια 2-3 παίκτες που θα βάλουν αυτήν την ένταση (κυρίως στη μεσαία γραμμή) γιατί θα είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά τους. Ο Σάσα την έχει για παράδειγμα, μένει να δούμε σε τι κατάσταση θα έρθει. Θα πρέπει να την έχει και ο αριστερός μπακ που θα αποκτηθεί. Θα την δώσει επίσης ο Σούντγκρεν που και τέτοιος δεξιός μπακ είναι αλλά και σε φουλ ρυθμό αγώνων. Αυτοί, μαζί με την άνοδο όσων είναι ήδη εδώ και δουλεύουν θα μας δωσουν μια σαφή εικόνα τι Αρη να περιμένουμε την νέα σεζόν….

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x