Αλέξης Σαββόπουλος

Ρίχνεται στη μάχη της Ευρώπης… πιο υποψιασμένος

Ο κερδισμένος της πρεμιέρας Άρης και η Κοβαλίβκα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να έρθει η πρόκριση που θα διατηρήσει ζωντανό το όνειρο της ευρωπαϊκής διάκρισης.

Στο τέλος της ημέρας και συνολικά της πρώτης αγωνιστικής ο Άρης θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος. Με την εικόνα του για μια ώρα στο παιχνίδι με την Λαμία βρέθηκε κατάφατσα με την γκέλα που τελικά δεν απέφυγαν Παναθηναϊκός και Ατρόμητος.

Στο φινάλε κέρδισε, το έκανε με ανατροπή και είναι από τους κερδισμένους της πρεμιέρας γιατί πήρε ένα ματς στην έδρα του από τα λεγόμενα… must win, διατήρησε την ηρεμία του και την καλή ψυχολογία που θέλει το γκρουπ εν όψει Κοβαλίβκα. Ένα ακόμη ματς στην σειρά που μοιάζει με υποχρέωση νίκης-πρόκρισης για το συγκρότημα του Ένινγκ.

Για να μην παρεξηγηθούμε και το σημειώνουμε από τώρα. Επειδή κάθισα και είδα την πρώτη αντίπαλο του Άρη στον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στον αγώνα που έδωσε και κέρδισε εύκολα με 4-0 κόντρα στη Λβιβ, δεν είναι αμελητέα ποσότητα και σίγουρα όχι ομάδα της… σειράς.

Προφανώς και δεν πρόκειται για κάποιο μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που τρομάζει, αλλά είναι ομάδα. Τρέχουν πολύ, είναι αρκετά αθλητικοί, έχουν ικανοποιητικό βαθμό ομοιογένειας αφού οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές παίζουν αρκετό μαζί και βγαίνουν εξαιρετικά στο επιθετικό τρανζίσιον.

Μοιάζει με λίγα λόγια μια ομάδα δουλεμένη που έχει τον ίδιο προπονητή για χρόνια, που αναπτύσσεται και μεγαλώνει συνεχώς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την υποτιμήσεις. Θα έρθει στη Θεσσαλονίκη έχοντας άγνοια κινδύνου. Λογικά θα επιλέξει να αγωνιστεί σφιχτά, προσπαθώντας να κλέψει μπάλες και να βγει με τους γρήγορους ακραίους που διαθέτει στην επίθεση.

Το ζήτημα ασφαλώς σε ένα μεγάλο βαθμό δεν είναι πως θα παίξει η Κοβαλίβκα. Είναι τι θα κάνει ο Άρης. Πως θα αφήσει στην άκρη το κακό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου με τη Λαμία και θα βγάλει την ένταση και τον ρυθμό που έβγαλε όταν ο Ενινγκ άλλαξε το σχηματισμό σε 4-2-3-1. Ένας Άρης σοβαρός, πειθαρχημένος, δίχως αβίαστα λάθη και με σαφώς πιο ορθόδοξη ανάπτυξη έχει την ποιότητα που δεν έχουν οι ουκρανοί ώστε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και να μην μπει από νωρίς σε φάση εσωστρέφειας αν δεν τα καταφέρει.

Έχει ενδιαφέρον από αυτή την άποψη ποιες θα είναι οι επιλογές του Γερμανού τεχνικού. Τι του άφησε το ματς με την Λαμία, πως το ζύγισε και ποια πρόσωπα αλλά και ποιο σχηματισμό θα επιλέξει.

Ο Άρης όπως είπε και ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης στους ποδοσφαιριστές όταν τους μίλησε στα 3-5 Πηγάδια, έχει φέτος ως πρώτο χρονικά στόχο να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη σε σχέση με πέρσι. Να αρχίσει να χτίζει το ευρωπαϊκό του προφίλ, και να αποκτήσει το δικαίωμα να παλέψει να μπει στους ομίλους.

Για να το κάνει πρέπει τουλάχιστον να αποκλείσει την Κόλος Κοβαλίβκα…

Αφήνω για το τέλος αυτό. Πολύ μεγάλη πρεμούρα έχει πιάσει από την Παρασκευή το βράδυ τους αντικειμενικούς του «εξυγιαντικού» ελληνικού πρωταθλήματος που ανακάλυψαν ότι στο Βικελίδης έγιναν όργια. Το ότι βγαίνει ο Άρης ευνοημένος από τη διαιτησία μοιάζει το πιο σύντομο ανέκδοτο της σεζόν. Δεν θέλει περαιτέρω εξήγηση.

Στο βίντεο που ετοίμασε η Λαμία απλά ξέχασε να βάλει και εκείνο το γκολ του Μπουλούλη τον Απρίλιο του 2017 κόντρα στον Πανσερραϊκό με πέντε παίκτες οφσάιντ. Τη χρονιά που εν τέλει δεν ανέβηκε ο Άρης…

ΥΓ 2 Η αντίδραση του Ματίγια μετά την αντικατάστασή του στον αγώνα με την Λαμία ήταν προφανώς απόρροια της κακής εικόνας του Άρη στο διάστημα που ήταν στο γήπεδο ο ισπανός και του γεγονότος ότι δεν του έβγαινε τίποτα. Είναι και η πρώτη ένδειξη της διαχείρισης που θα κληθεί να κάνει ο προπονητής εφόσον επιλέξει το 4-2-3-1.

ΥΓ 3 «Αισθητή» έκανε την παρουσία του στον πάγκο του Άρη στο δικό του ντεμπούτο ο Θωμάς Ναζλίδης. Οι προσεκτικοί θα είδαν πως λειτούργησε στην πιο καθοριστική φάση του ματς, αυτή του δεύτερου γκολ της Λαμίας που ακυρώθηκε από διαιτητή με την σύμφωνη γνώμη και του VAR. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, λειτούργησε όπως πρέπει να λειτουργεί ένας γενικός αρχηγός σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x