Αλέξης Σαββόπουλος

Ροζ: Αριστερός μπακ μετά από εννιά χρόνια

Ο παίκτης πολυεργαλείο του φετινού Άρη και η αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητά του. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Οι περισσότεροι απόρησαν. Κάποιοι μόλις είδαν την ενδεκάδα του αγώνα με τον Πανιώνιο μπερδεύτηκαν. Θεώρησαν ότι ο Σόουζα θα καλύψει το αριστερό άκρο και ο Ροζ θα επιστρέψει στη φυσική του θέση δίπλα στον Δεληζήση. Φευ. Ο Γάλλος εξελίσσεται στο απόλυτο πολυεργαλείο του φετινού Άρη και αυτόν σκέφτηκε αμέσως ο Ενινγκ όταν έπρεπε να βρει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του τιμωρημένου Κόρχουτ. Προφανώς ούτε και ο ίδιος θα περίμενε ότι ο 28χρονος Γάλλος θα ανταποκρινόταν τόσα καλά στα δεδομένα μιας άγνωστης για αυτόν θέσης. Απροσπέλαστος αμυντικά, με πολλές διαδρομές, ασιστ, γκολ που ακυρώθηκε. Τι άλλο να κάνει δηλαδή;

Δεξί μπακ έχει αγωνιστεί. Αμυντικό χαφ επίσης. Στόπερ φυσικά. Αριστερό μπακ όμως; Μια και μοναδική φορά στην καριέρα του είχε κληθεί να αγωνιστεί εκεί αλλά θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά το χρόνο πίσω. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Εννιά ολόκληρα χρόνια πίσω. Τότε που αγωνιζόταν στην Ligue 2 με τα χρώματα της Λαβαλουά. Σε ένα εκτός έδρας ματς με την Γκρενόμπλ στις 10 Μαρτίου του 2011, ο 19χρονος τότε αμυντικός με καταγωγή από τον Άγιο Μαυρίκιο αγωνίστηκε αριστερός μπακ, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει την νίκη με 1-2 με δικό του τέρμα.

Γκολ σημείωσε και κόντρα στον Πανιώνιο παίζοντας ξανά στα αριστερά αλλά ακυρώθηκε από τον Σέζο που του στέρησε την δυνατότητα να… γράψει στην στατιστική το 4ο φετινό του γκολ. Καθόλου άσχημα για αμυντικό αν και ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Ροζ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ως επιθετικός και εξτρέμ και από τα 14-15 του χρόνια μετατράπηκε σε έναν αξιόπιστο αμυντικό που ανάγκασε την Λυόν να δώσει 1εκ ευρώ για να τον αποκτήσει.

ΥΓ Το θέμα του Βέλεθ δεν είναι πλέον τόσο το οικονομικό. Είναι καθαρά οικογενειακό και αυτό στο τέλος θα καθορίσει την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x