Αλέξης Σαββόπουλος

Τα διαρκείας του Άρη και τα… παρκαρισμένα 2 εκατ. ευρώ

Για το… περίεργο καλοκαίρι με το οποίο είναι αντιμέτωπος ο Άρης, τουλάχιστον μέχρι της έκδοσης της απόφασης από το CAS που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, γράφει στο sport-fm.gr ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Αυτή την περίοδο ο Άρης μοιάζει να λειτουργεί σε… safe mode. Σχεδιάζει, ψάχνεται, ετοιμάζεται γνωρίζοντας ότι μπορούν όλα να ανατραπούν από την απόφαση εφόσον είναι αρνητική.

Αν είναι θετική αλλάζει το πράγμα… Ταυτόχρονα έχει να διαχειριστεί και 2-3 άβολες- για να το θέσω όσο πιο κομψά γίνεται- καταστάσεις που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, διαπραγμάτευση και χρήματα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει… παρκαρισμένα 2 εκατ. ευρώ. Το ένα και κάτι ψιλά του Οριόλ που πρέπει να τακτοποιηθεί με κάποιο τρόπο ως το τέλος Σεπτεμβρίου και άλλο ένα περίπου που αφορά τους Μήτρογλου, Λόπεθ.

Ο Έλληνας επιθετικός «πατάει» αυτή τη στιγμή πάνω στο συμβόλαιό του γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα βρει αυτά τα 600 χιλιάρικα αλλού, προκαλώντας ένα πονοκέφαλο τόσο στον Καρυπίδη που καλείται να λύσει τον γρίφο όσο και στον Μάντζιο που ασφαλώς θα ήθελε να μην έχει στα πόδια του τον Μήτρογλου και σίγουρα έναν πιο έτοιμο επιθετικό.

Για τον Ισπανό είναι άλλα τα δεδομένα. Όντας σοβαρά τραυματίας και εγχειρισμένος θα κάνει χρήση του δεύτερου χρόνου του συμβολαίου του με απροσδιόριστο ακόμη τον χρονικό ορίζοντα επιστροφής του. Και μιλάμε για συμβόλαιο των 300.000 ευρώ που για τη μισή σχεδόν σεζόν θα είναι στα… πιτς.

Ποιες θα μπορούσαν να ήταν οι λύσεις που θα βοηθούσαν το club να βγάλει πιο εύκολα από πάνω του τον βραχνά αυτών των 2 εκατ. ευρώ; Τα έσοδα που στερήθηκε το 15μηνο της καραντίνας που συνέπεσε με την καλύτερη σεζόν του Άρη τα τελευταία χρόνια.

Πρώτα και καλύτερα από τα διαρκείας που είναι ήδη στον «αέρα» και στη διάθεση του κόσμου. Αν κρίνω από τις πρώτες δυο μέρες της κυκλοφορίας τους, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Ο κόσμος και διψασμένος είναι να ξαναδεί την ομάδα του, και θέλει να την επιβραβεύσει για την περσινή χρονιά αλλά αναγνωρίζει και την προσπάθεια του ιδιοκτήτη να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που μπαίνουν στον δρόμο του και ταυτόχρονα να διατηρήσει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο την ομάδα, σε ένα καλοκαίρι που μοιάζει να… φουντώνει ο ανταγωνισμός.

Μεγάλη βοήθεια θα μπορούσε να δώσει και μια καλή πορεία στο conference league αλλά αυτή είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Κλήρωσης μιας και ο Άρης θα είναι από την αρχή στους ανίσχυρους, δυνατότητας μεταγραφών και φυσικά τύχης.

Επομένως ο πιο άμεσος τρόπος να ενισχυθούν τα ταμεία είναι να φεύγουν τα διαρκείας. Και είναι τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν ο πιο σίγουρος τρόπος να εξασφαλίσει ο φίλος του Άρη την παρουσία του στο γήπεδο με δεδομένο ότι δεν θα επιτραπεί πάνω από το 50% της χωρητικότητας. Ίσως και πιο λίγοι στο ξεκίνημα. Αν πέρσι που ήταν σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος λόγω covid, έσπευσαν να αγοράσουν το καρτελάκι τους 2500, ένας αριθμός 5000 σε πρώτη φάση είναι απολύτως ρεαλιστικός.

Υ.Γ. Κάτι που δεν έχει άμεση σχέση με τον Άρη αλλά αφορά έναν άνθρωπο που έβαλε το λιθαράκι του για την επιστροφή στην κανονικότητα. Τον Δημήτρη Σπανό που ανέβασε τον Ιωνικό στη μεγάλη κατηγορία. Δικαιούταν να κοουτσάρει την ομάδα στο πιο υψηλό επίπεδο και συγχαρητήρια στον Ιωνικό που του δίνει την ευκαιρία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x