Αλέξης Σαββόπουλος

Τα ματς με την Μόλντε είναι μια άλλη ιστορία

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για το ματς του Άρη με την Μόλντε...

Τα ματς με την Μόλντε είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία για τον Άρη συγκριτικά με τους δυο αγώνες κόντρα στην ΑΕΛ Λεμεσού.

Όχι μόνο γιατί πρόκειται για μια ομάδα με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και άλλα χαρακτηριστικά αλλά γιατί ο Άρης την πετυχαίνει στην καλύτερή της φάση. Με πολλά παιχνίδια στα πόδια της (23) άρα και καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, καλή ψυχολογία αφού είναι πρώτη στην νορβηγική λίγκα και έχει κάνει ήδη δυο προκρίσεις στη διοργάνωση.

Αν σε αυτά προσθέστε και τον συνθετικό χλοοτάπητα στον οποίο είναι ασυνήθιστες οι ελληνικές ομάδες καταλαβαίνει κανείς ότι ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Παρεπιμπτόντως θα απουσιάζει και αυτός από τον πάγκο ένεκα της ξαφνικής και ιδιαίτερα αυστηρής απόφασης της ΟΥΕΦΑ προκαλώντας ζήτημα και στην καθοδήγηση.

Ο Άρης δεν προετοιμάστηκε όπως θα ήθελε για τον αγώνα με τους Νορβηγούς. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τις αλλαγές πτήσεων, τα ξενοδοχεία, τα εγερτήρια, ενώ ήδη η ομάδα προέρχεται από πενθήμερο ταξίδι στην Κύπρο και βγήκε λίγο εκτός πλάνου προπονήσεων (χώρια που θα χάσει και μια ολόκληρη μέρα για την επιστροφή στη βάση της).

Όλο αυτό προκάλεσε κάποιες τριβές στην αποστολή αλλά επειδή μιλάμε για ένα ευρωπαικό παιχνίδι όπου το διακύβευμα είναι τεράστιο (όπως και τα χρήματα που “παίζονται”), αυτά είσαι υποχρεωμένος να τα αφήσεις στην άκρη και είμαι βέβαιος ότι οι ποδοσφαιριστές του Άρη θα το κάνουν. Αρκεί στο μυαλό να υπακούν και τα πόδια… και να λαμβάνονται υπόψιν όλες οι παράμετροι.

Για τον Άρη είναι πολύ σημαντικό να δείξει την αμυντική συνοχή του πρώτου αγώνα με την ΑΕΛ στη Θεσσαλονίκη. Να είναι δηλαδή απόλυτα συγκεντρωμένος, προσεκτικός, να περιορίσει στο ελάχιστο τα αβίαστα λάθη του δεύτερου αγώνα στην Κύπρο και να προσέξει την τετράδα Εικρεμ, Ομο, Τζέιμς και Χέσταντ. Εφόσον δουλέψει καλά ανασταλτικά, θα βρει κάποια στιγμή τις ευκαιρίες να απειλήσει και να πιέσει την όχι το ίδιο καλή αμυντική γραμμή των Νορβηγών.

Αν ο Άρης καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα στο υπέροχο Ακερ Στάντιον, θα έχει αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στη καυτό γήπεδό του με σύμμαχό αυτή την φορά για τον ίδιο την ζέστη ανήμερα του 15 Aύγουστου.

Λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα δεν ωφελεί σε τίποτα να ρίξουμε νερό στον μύλο της εσωστρέφειας που είναι η γάγγραινα αυτού του club με αφορμή όλα όσα λέχθηκαν για την επιλογή να μην ταξιδέψει η ομάδα με τσάρτερ. Αυτό φυσικά δεν θα πρέπει να κρύψει τα οργανωτικά προβλήματα που υπάρχουν κάτω από το χαλάκι.

Όσο ο Άρη ανεβαίνει επίπεδο, αυξάνονται και οι υποχρεώσεις σε όλα τα μέτωπα. Και πραγματικά, πολλές φορές δεν είναι η πανάκεια το χρήμα. Τρόπος χρειάζεται και μέθοδος για να μην δίνονται αφορμές να πιάνει ο κάθε επιτήδειος τον Άρη στο στόμα του!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x