Αλέξης Σαββόπουλος

Τα νέα δεδομένα και το… πλαφόν που βάζει ο Άρης

Τα δεδομένα πριν την Πανδημία ήταν διαφορετικά όπως και τα περιθώρια ευελιξίας που είχε ο Άρης αφού το τοπίο δεν ήταν τόσο ζοφερό, όπως προδιαγράφεται σήμερα για την επόμενη μέρα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Άρης και προ Κορωνοϊού είχε πάνω-κάτω αποφασίσει σε ποιους από τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται θα καταθέσει προτάσεις ώστε να τους κρατήσει στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα μαζί τους και ένα κορμό ποδοσφαιριστών που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην καλή πορεία της ομάδας την τελευταία διετία. Ματίγια, Γκάμα και Κόρχουτ είναι στην πρώτη κλίματα των προτεραιοτήτων, ακολουθεί ο Κουέστα και υπό ειδικές προϋποθέσεις ο Ιντέγιε. Τα δεδομένα πριν την Πανδημία ήταν διαφορετικά όπως και τα περιθώρια ευελιξίας που είχε ο Άρης αφού το τοπίο δεν ήταν τόσο ζοφερό, όπως προδιαγράφεται σήμερα για την επόμενη μέρα. Η αβεβαιότητα που υπάρχει και η εδραιωμένη πεποίθηση ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά το πέρας της Πανδημίας και στο ποδόσφαιρο, οδηγεί τους κιτρινόμαυρους σε μια αλλαγή στρατηγικής.

Φάνηκε στις νέες κρούσεις σε Ματίγια και Γκάμα. Μονοετή συμβόλαια, χαμηλότερα νούμερα και προοπτική επέκτασης για ένα ακόμη χρόνο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις (επίτευξη ατομικών και ομαδικών στόχων). Εδώ έγκειται και το βασικό σημείο διαφωνίας με τους δυο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε πρώτη φάση απορρίπτουν τις προτάσεις αλλά δεν κλείνουν την πόρτα. Ζητούν κλειστά διετή συμβόλαια, αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται ότι οι αποδοχές τους, μετά Κορωνοιού δεν μπορεί να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα αφού οι καταστάσεις πανευρωπαϊκά έχουν αλλάξει. Αυτό ενδέχεται να λειτουργήσει προς όφελος του Άρη, μιας και οι ομάδες ανά την Ευρώπη αναπροσαρμόζουν την οικονομική πολιτική τους και τα συμβόλαια που μπορούν να προσφέρουν. Ειδικά για δυο ποδοσφαιριστές που αμφότεροι έχουν κλείσει τα 32 τους χρόνια (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη γίνει αποδέκτες ενδιαφέροντος από άλλες ομάδες).

Ένα άλλο στοιχείο που ενδέχεται να παίξει ρόλο είναι η κατάσταση στη χώρα και η επιθυμία των ίδιων και των οικογενειών τους να παραμείνουν εδώ. Τόσο ο Γκάμα, όσο και ο Ματίγια έχουν πολλάκις δηλώσει και δημόσια ότι τους αρέσει η Θεσσαλονίκη και θα έβλεπαν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους να παραμένει εδώ. Παράλληλα η αντιμετώπιση της Πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, έχουν κάνει την χώρα μας συγκριτικά ασφαλέστερο προορισμό και για τους ποδοσφαιριστές εκτός από τους… τουρίστες. Ασφαλώς και το οικονομικό παραμένει ο βασικός παράγοντας που θα καθορίσει τις αποφάσεις των δυο παικτών που –ας μην ξεχνάμε- πάνε για ένα από τα τελευταία συμβόλαια της καριέρας τους και ειδικά για τον Ματίγια που δεν ήταν και από τους πλέον υψηλόμισθους σε σχέση με κάποιους άλλους, λαμβάνοντας υπόψη την προσφορά και επίδραση που είχε στο παιχνίδι της ομάδας.

Και κάτι ακόμη. Η προτροπή της ΟΥΕΦΑ στις λίγκες είναι να εξαντλήσουν τις προθεσμίες και να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα. Όπως έλεγαν όχι στην αναβολή του Euro και η ΔΟΕ έλεγε όχι στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων (αμφότερα μετατέθηκαν για του χρόνου). Ο μόνος θεσμός που μπορεί ρεαλιστικά να ολοκληρωθεί στην Ελλάδα είναι το κύπελλο. Τρεις αγώνες είναι συνολικά, δύο επαναληπτικοί και ένας τελικός, ώστε να μην υπάρχει κενό στην ποδοσφαιρική σεζόν χρονιά. Την στιγμή που ούτε οι ειδικοί δεν μπορούν να προβλέψουν το τέλος της Πανδημίας, θα το κάνει η επιτροπή που συστήθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x