Αλέξης Σαββόπουλος

Το σημαντικό τώρα για τον Άρη είναι να κερδίζει

Στο στάδιο προσαρμογής που κάθε νέος προπονητής περνάει είναι σημαντικό να έρχονται τα αποτελέσματα που κάνουν πιο εύκολη τη μετάβαση από την μια εποχή στην άλλη. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Ενινγκ που ακόμη βρίσκεται σε φάση γνωριμίας με το club, μετράει λοιπόν δυο στα πρώτα του παιχνίδια στον κιτρινόμαυρο πάγκο με Ξάνθη και Παναιτωλικό και αυτό στην παρούσα φάση είναι που μετράει. Δίνει ηρεμία, ψυχολογία, κίνητρο εκτός του ότι διορθώνει από αγωνιστική σε αγωνιστική τη βαθμολογική θέση της ομάδας που ήδη έφτασες στο -3 από την ΑΕΚ. Αρκεί φυσικά να λειτουργεί και ενισχυτικά ως προς την βελτίωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα γιατί ο γερμανός φαίνεται ότι έχει αρκετή δουλειά.

Ο Άρης κέρδισε τον Παναιτωλικό χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλός. Με δυο πεντακάθαρα πέναλτι. Κάνοντας αισθητά λιγότερες ευκαιρίες από ότι σε άλλα εντός έδρας ματς που είτε έχασε είτε δεν πήρε το τρίποντο (βλέπε ΟΦΗ, ΑΕΛ και Ολυμπιακό), αλλά κέρδισε και αρχίζει να καλύπτει το χαμένος έδαφος. Εμφάνισε όπως και με την ΑΕΛ ένα μεγάλο «νεκρό» διάστημα (45΄-75΄) που όμως αυτή την φορά δεν το πλήρωσε γιατί ο αντίπαλος ήταν ακίνδυνος στα τελευταία 16 μέτρα αλλά και γιατί ο Άρης εμφανίζεται σαφώς πιο συμπαγής στο μεσοαμυντικό κομμάτι και έχει στον άξονα έναν παίκτη χρυσάφι (τον Σάσα) που λειτουργεί ως ανάχωμα στις επιθέσεις των αντιπάλων. Η ομάδα ασφαλώς έχει την ποιότητα και μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα προβάδισμα σαν το χθεσινό 2-0 του ημιχρόνου, ειδικά όταν ο αντίπαλος, πάνω που προσπαθεί να ξαναμπεί στο ματς, μένει με δέκα παίκτες. Τώρα που αρχίζει και κερδίζει είναι λογικό η ψυχολογία της προστασίας των κεκτημένων στο ματς, όταν την έχεις… πατήσει πολλάκις να δώσει τη θέση της στην άνεση στην κυκλοφορία της μπάλας.

Εμφάνισε ακόμη την ίδια αδυναμία να τελειώσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε από το 80΄ και μετά όταν ο Παναιτωλικός που έπαιζε από το 60΄ με αριθμητικό μειονέκτημα, παρέδωσε πνεύμα. Θα συμφωνήσω ότι ο Ιντέγιε είναι παράδειγμα ομαδικότητας, μαχητικότητας, ανιδιοτελούς προσφοράς μέσα στο 90λεπτο, αλλά ο σέντερ φορ πρέπει πρωτίστως να κάνει γκολ και αν επιπροσθέτως προσφέρει σε όλους τους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού τότε μιλάμε για τον ιδανικό συνδυασμό. Χθες το ματς, εκτός του πέναλτι, του πρόσφερε απλόχερα μια μοναδική ευκαιρία να βάλει τουλάχιστον άλλα δυο γκολ για να… ξεμπουκώσει για τα καλά. Το παλεύει όμως, το ψάχνει και λογικά θα το βρει κάποια στιγμή.

Στα θετικά του ματς η καλή παρουσία του Άμπου Μπα. Ο νεαρός γάλλος φαίνεται ότι είναι μια χρήσιμη προσθήκη και είναι ενθαρρυντικό ότι ο Ενινγκ προφανώς και το βλέπει, δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής, γνωρίζοντας ότι θα τον χρειαστεί «ζεστό» με την φθορά στους παίκτες της μεσαίας γραμμής. Χθες είδαμε και τον Ντουάρτε σε μια προσπάθεια του Ένινγκ να του δώσει ψυχολογία. Να τον κάνει να αισθανθεί χρήσιμος, να προσπαθήσει και ο ίδιος παραπάνω. Ο Τόνσο μοιάζει να πήρε το μάθημά του και χθες ήταν πολύ καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Ο Άρης είναι αλήθεια έχει… overbooking στις θέσεις των μεσοεπιθετικών (εκτός και πάλι ο Μαρτίνες, ο Λάρσον και ο Μαντσίνι στον πάγκο) και αυτό ως τον Γενάρη δεν αλλάζει και ο Γερμανός τεχνικός πρέπει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση ως την στιγμή που θα γίνει η διόρθωση.

ΥΓ. Υπέροχη στιγμή στο ματς το χειροκρότημα ενθάρρυνσης στον Εμαν που χθες τα έκανε τα 1-2 λαθάκια του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x