Τένις

Ανατροπάρα και στον Τιμ το US Open

Με μια σπουδαία ανατροπή, ο Ντομινίκ Τιμ νίκησε 3-2 σετ τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και κατέκτησε το US Open και το πρώτο major τουρνουά τένις στην καριέρα του.

Ο Ντομινίκ Τιμ νίκησε 3-2 σετ (2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6)) με απίθανη ανατροπή τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό του φετινού US Open τένις και κατέκτησε το πρώτο τουρνουά major στην καριέρα του, ενώ παρέμεινε αήττητος σε όλες τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο 27χρονος Αυστριακός, Νο 3 στην ATP, μετά από τρεις χαμένους τελικούς Grand Slam, έφτασε στην επιτυχία. Έτσι, έγινε ο δεύτερος αθλητής της χώρας της Κεντρικής Ευρώπης, μετά τον Τόμας Μούστερ το 1995 στο Παρίσι και στο Roland Garos, που κατακτά major τρόπαιο.

Επίσης, είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανατροπή από 0-2 στο US Open και ο πρώτος τελικός στο συγκεκριμένο τουρνουά που κρίνεται στο τάι μπρέικ του πέμπτου σετ.

Ο Τιμ όχι μόνο βρέθηκε να χάνει με 0-2, αλλά έμεινε πίσω με μπρέικ και στο τρίτο σετ. Όμως, ισοφάρισε και έφτασε στη νίκη, παρά το γεγονός πως στο πέμπτο σετ φαινόταν εντελώς εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια.

Πλέον, ο Τιμ θα πάρει 3 εκατ. δολάρια και 2.000 βαθμούς στην κατάταξη.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός άσος θα πάρει 1.5 εκατ. δολάρια και 1.200 βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x