Στίβος

Ανοιχτή σε συμμετοχές Ρώσων η Λευκορωσία στους επόμενους διεθνείς αγώνες

Η προσπάθεια να συμμετάσχουν υπό τη σημαία της Λευκορωσίας, αφού η Ρωσία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, βρίσκεται υπό επεξεργασία όπως δηλώνει ο πρόεδρος της λευκορωσικής ομοσπονδίας αθλητών.

Οι Ρώσοι αθλητές έμειναν εκτός από κάθε μεγάλη διοργάνωση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια λόγω της απόφασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και το μέλλον φαντάζει αβέβαιο για την ομάδα των αθλητών σε κάθε αγώνισμα.

Έτσι, λοιπόν, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Λευκορωσίας δήλωσε πως βρίσκονται σε σκέψεις για να δουν με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή με τη χώρα του σε περίπτωση που και οι ίδιοι το επιθυμούν και δείξουν καλή τη πίστη.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για αποφάσεις και βήματα αλλά είμαστε πολύ κοντά στο να ακολουθήσουμε την εξέλιξη των δρωμένων και αν δεχθούμε προσφορές από Ρώσους αθλητές, τότε σίγουρα θα το λάβουμε υπ’ όψιν μας. Δεν είναι άγνωστοι εξάλλου. Επιπλέον, οι καριέρες ορισμένων είναι ή τίθενται σε κίνδυνο. Εάν χάσουν τους Ολυμπιακούς ή ακόμη χειρότερα τελειώσουν τις καριέρες τους, θα είναι μια απώλεια όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά και για τον κόσμο των αθλητών εν γένει».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την απαγόρευση συμμετοχής της Ρωσίας, οι αθλητές υποχρεώθηκαν σε καταβολή υψηλών προστίμων που αναλογούσαν σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x