Είναι αποφάσεις που αφορούν στις διοργανώσεις της νέας περιόδου. Επίσης, η ομοσπονδία έβγαλε κι ένα προσχέδιο για το αγωνιστικό καλεντάρι 2019-2020 και το γνωστοποίησε στα σωματεία της για τον καλύτερο προγραμματισμό τους.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στη συνεδρίαση του 44 της 6-6-2019, έλαβε τις πιο κάτω αποφάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019-2020:

i. Ηλικιακά πρωταθλήματα εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων:
1. Διεξαγωγή του ομαδικού αγωνίσματος σε προκριματική φάση
2. Οι προκριματικές φάσεις ομαδικού και ατομικού θα διεξάγονται στο ίδιο sαββατοκύριακο (τη μια μέρα τα ομαδικά και την άλλη τα ατομικά, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών)
3. Στα προκριματικά του ατομικού, στη φάση των ομίλων, θα συγκροτούνται όμιλοι των τεσσάρων και κατ' εξαίρεση των τριών και θα προκρίνονται στη δεύτερη φάση των αγώνων οι δύο πρώτοι.
4. Στα προκριματικά του ομαδικού, στη φάση των ομίλων, θα συγκροτούνται όμιλοι των τριών και κατ' εξαίρεση των τεσσάρων και θα προκρίνονται στη δεύτερη φάση των αγώνων οι πρώτοι.
5. Οι τελικές φάσεις ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων θα διεξαχθούν σε διαφορετικά σαββατοκύριακα.
6. Μειώνεται ο αριθμός των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων, που θα διεξαχθούν: 3 στην Αττική- 5 στη Βόρεια Ελλάδα- 2 στη Νότια Ελλάδα
6. Το ΠΠ Παμπαίδων-Παγκορασίδων παραμένει ως έχει.

ii. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών:
7. Αυξάνεται ο αριθμός των προκρινόμενων:
? στους άνδρες από 38 σε 56 και στις γυναίκες από 26 σε 32.
? Αλλάζει το σύστημα πρόκρισης: θα προκριθούν οι οκτώ πρώτοι άνδρες του RL και οι έξι πρώτες γυναίκες απευθείας στο κυρίως ταμπλό της τελικής φάσης,
? Οι θέσεις 9-16 των ανδρών και οι 7-12 των γυναικών θα προκριθούν απευθείας στο ταμπλό «νοκ άουτ» της προκριματικής φάσης (seeding list).
? Παράβολο συμμετοχής 20€ ανά αθλητή-αθλήτρια
? ΟΙ πρώτοι 16 άνδρες και οι πρώτες οκτώ γυναίκες του τελικού του απλού αγωνίσματος, θα λάβουν αποζημίωση ποσού 150€.
iii. Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α1 και Α2 Εθνικών Κατηγοριών:
8. Οι αγώνες θα διεξαχθούν συγκεντρωτικά, σε διάφορες έδρες -τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του ΣΕΦ.

iv. Παράβολα συμμετοχής:
Α1: 250€ ανά ομάδα
Α2: 150€ ανά ομάδα
Β Εθνική: 80€ ανά ομάδα
Τοπικά: 80€ ανά ομάδα
Αναπτυξιακά: 25€
Ανδρών-Γυναικών: 20€
Ηλικιακά: 10€
Γενικό Παράβολο: 50€
Θεώρηση Δελτίου: 6€
Έκδοση Δελτίου: 10€

v. Παράβολα μη συμμετοχής:
Α1: 250€ ανά ομάδα
Α2: 150€ ανά ομάδα
Β Εθνική: 80€ ανά ομάδα
Τοπικά: 80€ ανά ομάδα
Ηλικιακά: 40€ ανά ομάδα
Ατομικά: 8€ ανά αθλητή»

ΠΡΟΩΡΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΟΠΕΝ ΓΙΑ ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟ
Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος έζησαν άμεσα τον πολύ ψηλό βαθμ
ό δυσκολίας στο ιαπωνικό Οπεν που γίνεται στο Σαπόρο. Έμειναν έξω από τη συνέχεια από τα πρώτα τους παιχνίδια στους προκριματικούς γύρους. Ο Γκιώνης είχε περάσει χωρίς αγώνα στον δεύτερο προκριματικό γύρο κι έμεινε εκεί, ενώ ο Σγουρόπουλος έχασε στον πρώτο προκριματικό γύρο.

Ο Γκιώνης είχε bye στον πρώτο γύρο των προκριματικών και ηττήθηκε αμέσως μετά. Για τον προκριματικό γύρο των «64», το νούμερο 54 της παγκόσμιας κατάταξης του Ιουνίου κάμφθηκε σε ισορροπημένο ματς από τον Πενγκ Βανγκ Βέι με 4-3 σετ. Ο Έλληνας αμυντικός πήρε το πρώτο σετ στην παράταση, αργότερα έχασε τρία στη σειρά, ισοφάρισε σε 3-3 και λύγισε στο καθοριστικό έβδομο σετ (14-12, 8-11, 8-11, 6-11, 11-6, 11-3, 8-11).

Άμεσα γνώρισε τον αποκλεισμό στο απλό ανδρών του ισχυρού World Tour της Ιαπωνίας και ο Σγουρόπουλος. Στον πρώτο προκριματικό γύρο των αγώνων στο Σαπόρο κάμφθηκε με 4-0 σετ από τον… οικοδεσπότη Κοχέι Σάμπε. Ήταν πολύ πιεστικός στα δύο πρώτα σετ, μάλιστα στο δεύτερο προηγήθηκε με δύο πόντους και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με «βαρύ» σκορ.

Την Πέμπτη, οι πρωταθλητές μας παίζουν στα προκριματικά του διπλού.