Γενικά

Αρχές Σεπτεμβρίου και σε δύο μέρη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Νέων

Σε συνέχεια της τελευταίας ενημέρωσης στις εθνικές ομοσπονδίες πριν από ένα μήνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης επανήλθε με νεότερα για το αναβληθέν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Έχοντας πάρει και μεγάλο αριθμό από προκαταρκτικές συμμετοχές αποφάσισε πρώτον ότι η φετινή διοργάνωση στο Ζάγκρεμπ θα γίνει οριστικά στις αρχές Σεπτεμβρίου και δεύτερον ότι θα χωριστεί χρονικά σε δύο ίσα μέρη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ETTU αποδέχτηκε την πρόταση της κροατικής ομοσπονδίας για το διαχωρισμό του καθιερωμένου πρωταθλήματος σε δύο ξεχωριστά τουρνουά για τους νέους και τους παίδες διάρκειας πέντε ημερών το καθένα.

Οι νέοι και οι νεάνιδες θ’ αγωνιστούν στο ομαδικό και το απλό από την Τρίτη 1 έως το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και θ’ ακολουθήσουν οι παίδες και οι κορασίδες στα ίδια αγωνίσματα από τη Δευτέρα 7 έως την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Το πλάνο, μάλιστα, προβλέπει ότι για ν’ αποφευχθεί συνωστισμός οι αθλητές και οι αθλήτριες της εφηβικής κατηγορίας θα φύγουν από την κροατική πρωτεύουσα την Κυριακή 6 του μήνα, όταν δηλαδή θα φτάνουν στην ίδια πόλη οι παίδες και οι κορασίδες για την έναρξη των δικών τους αγώνων.

Οι εξελίξεις ενδιαφέρουν έντονα και την ελληνική ομοσπονδία, η οποία έχει, επίσης, συμπληρώσει την preliminary entry form, ενώ επιζητούσε αναλυτική ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19. Στην επιστολή της προς τις ομοσπονδίες-μέλη της, η ETTU επισυνάπτει πληροφορίες και για το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ προσθέτει ότι το prospectus για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2020 θα είναι διαθέσιμο στα μέσα Ιουλίου.

Για τον Σεπτέμβριο, είναι από καιρό προγραμματισμένο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών και, προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν έχει προκύψει κάτι που να θέτει θέμα αναβολής του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x