Κώστας Νικολακόπουλος

Ας δούμε το μέγεθος της υπέρβασης…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος υπενθυμίζει μέσα από το sport-fm.gr ότι ο Ολυμπιακός παίζει την πρόκριση με μία διεκδικήτρια του τίτλου στην Αγγλία…

***Ο Ολυμπιακός, αν δεν το έχουμε καταλάβει, έχει κάνει ήδη μία μεγάλη υπέρβαση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει φτάσει μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης να βρίσκεται στη βαθμολογία τρεις πόντους μπροστά από την Άρσεναλ και παίζει για, τουλάχιστον, δύο αποτελέσματα την πρόκριση μέσα στο γήπεδό του τελευταία αγωνιστική.

***Άρα, ο Ολυμπιακός παίζει την πρόκρισή του στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άρσεναλ, δηλαδή με μία από τις τρεις βασικές διεκδικήτριες του τίτλου στο φετικό αγγλικό πρωτάθλημα! Κι εδώ φαίνεται ακόμη καλύτερα το μέγεθος της υπέρβασης, που έχει ήδη κάνει ο Ολυμπιακός!

***Γιατί αυτή την στιγμή τρεις ομάδες θεωρούνται φαβορί για τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ: οι τρεις που είναι κάτω από την πρωτοπόρο Λέστερ (του Ρανιέρι παρακαλώ) κι έχουν το λεγόμενο ειδικό βάρος για να πάρουν το πρωτάθλημα: η Γιουνάϊτεντ, η Σίτι κι η Άρσεναλ, που βρίσκονται κι οι τρεις μέσα σε ένα πόντο (27 η Γιουνάϊτεντ κι από 26 Σίτι και Άρσεναλ) μετά την 13η αγωνιστική, δηλαδή ακριβώς στο ένα τρίτο της σεζόν.

***Μία ομάδα έτοιμη από πέρσι, χωρίς καμία μεταγραφή το καλοκαίρι (πλην του γκολκίπερ Τσεχ) ώστε να ψάχνει ομοιογένεια κι έχοντας στις τάξεις της έναν από τους καλύτερους σύγχρονους κυνηγούς των ευρωπαίκών γηπέδων, τον Χιλιάνο Αλέξις Σάντσες, που στα 26 χρόνια του είναι ήδη 91φορές διεθνής (και με 31 γκολ) με την τελευταία βασίλισσα της Νότιας Αμερικής Χιλή…

***Με αυτή την ομάδα ανταγωνίζεται ο Ολυμπιακός για την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα κλαμπ που επί 16 ολόκληρα χρόνια δεν έχει μείνει ποτέ εκτός των νοκ άουτ της διοργάνωσης. Πάντοτε περνάει τους ομίλους.

***Και μόνο ότι ο Ολυμπιακός έχει φτάσει ως εδώ, αποτελεί τρομερή επιτυχία. Ιδιαίτερα μάλιστα από την στιγμή που το έχει καταφέρει πρωτίστως γιατί νίκησε αυτή τη μεγάλη αντίπαλό του μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

***Το επόμενο βήμα είναι φυσικά η ολοκλήρωση της υπέρβασης. Θα είναι μία πολύ σκληρή δοκιμασία για τον Ολυμπιακό η ρεβάνς με την Άρσεναλ. Αλλά θα είναι και μία πολύ σκληρή δοκιμασία για την Άρσεναλ. Το Καραϊσκάκη δεν είναι εύκολη έδρα για κανένα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x