Πορτογαλία

Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Η Liga NOS επιστρέφει μετά από 87 μέρες απραξίας, με τις Πόρτο και Μπενφίκα να μπαίνουν ξανά στη μάχη του τίτλου. Η κόντρα για την 3η θέση και το… γαϊτανάκι της παραμονής.

Στις επάλξεις επιστρέφει σήμερα (3/6) το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. 87 μέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι (Πάσος Φερέιρα-Βιτόρια Γκιμαράες 1-2 στις 8/3), οι ομάδες ρίχνονται στη μάχη, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Η μάχη του τίτλου αφορά, ως συνήθως, δύο ομάδες και πιο συγκεκριμένα τις Πόρτο και Μπενφίκα. Προβάδισμα βραχείας κεφαλής έχουν αποκτήσει οι «δράκοι», οι οποίοι, πριν την τελευταία ισοπαλία με τη Ρίο Άβε, μέτρησαν έξι συνεχόμενες νίκες, που τους έφεραν στην κορυφή, έναν βαθμό μπροστά από τους «αετούς» (60 έναντι 59). Με τη σειρά τους, οι «αετοί» στα αντίστοιχα παιχνίδια είχαν τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Κατάρρευση, αφού οι γκέλες έγιναν στην τελευταία πεντάδα αγώνων.

Οι δύο ομάδες έχουν σχετικά βατό πρόγραμμα στις δέκα αγωνιστικές μέχρι το πέσιμο της αυλαίας, ενώ εκτός από το πρωτάθλημα, θα κονταροχτυπηθούν και στο Κύπελλο, καθώς είναι οι δύο φιναλίστ του τελικού.

Για την 3η θέση και το καλό εισιτήριο για το Europa League, θα δώσουν σκληρή μάχη η νικήτρια του φετινού Λιγκ Καπ, Μπράγκα (46) και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (42). Πριν τη διακοπή λόγω της πανδημίας, οι «αρσεναλίστας» ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος με εννέα νίκες και μια ισοπαλία στα δέκα τελευταία παιχνίδια. Από την άλλη, τα «λιοντάρια» για άλλη μια χρονιά έμειναν από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου και χωρίς να έχουν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο, θα προσπαθήσουν να τερματίσουν πίσω από τις Πόρτο και Μπενφίκα, όπως συμβαίνει ανελλιπώς την τελευταία τριετία.

Το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο διεκδικούν τρεις ομάδες μέσω της 5ης θέσης. Η Ρίο Άβε, η οποία «τρέχει» ένα αήττητο σερί εννιά αγώνων με πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, σκαρφάλωσε στην προνομιούχο θέση με 38 βαθμούς. Έναν βαθμό λιγότερο έχει η Βιτόρια Γκιμαράες, που έκανε τρεις σερί νίκες πριν τη διακοπή και η Φαμαλικάο. Η νεοφώτιστη ομάδα, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, ήδη έχει κάνει την υπέρβασή της, αλλά θέλει να το φτάσει μέχρι το τέλος.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια εξάδα ομάδων, οι οποίες επί της ουσίας δεν έχουν κάποιο στόχο, πλην του να ολοκληρώσουν τη σεζόν έχοντας την καλύτερη δυνατή εικόνα. Πρόκειται για τις Μορεϊρένσε, Ζιλ Βιθέντε και Σάντα Κλάρα, οι οποίες έχουν από 30 βαθμούς, την Μποαβίστα με 29, τη Βιτόρια Σετούμπαλ με 28 και την Μπελενένσες με 26.

Στο +9 από τη ζώνη του… λυκόφωτος βρίσκεται η Τοντέλα, η οποία είναι θεωρητικά στην καλύτερη μοίρα από τις τελευταίες πέντε ομάδες, αφού απομένουν 10 παιχνίδια μέχρι το φινάλε. Έναν βαθμό λιγότερο έχει η Μαρίτιμο, ενώ στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται η Πάσος Φερέιρα. Η Πορτιμονένσε με 16 πρέπει να κάνει πολλαπλές υπερβάσεις, αν θέλει να παραμείνει μέχρι το τέλος στο κυνήγι της παραμονής. Όσο για την ουραγό Άβες (13), ακόμη και ένα θαύμα, μάλλον δεν φτάνει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x