Γενικά

Οι αθλητές που προκρίθηκαν στο Τόκιο από το Προολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ της Ασίας

Το Προολυμπιακό τουρνουά της Ασίας «έκλεισε» τις μεγάλες διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που για σχεδόν έναν μήνα οργάνωσε διαδοχικά και σε συνθήκες «φούσκας» η Ντόχα.

Η αρχή έγινε με το «Middle East Hub» του φορέα World Table Tennis, δηλαδή τα δύο επαμειβόμενα Οπεν Contender, ακολούθησε στα μέσα του μήνα το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του απλού, που είχε και ελληνική συμμετοχή, και στο τριήμερο 18-20 του μήνα διεξήχθη στην ίδια πόλη το Προολυμπιακό της Ασίας, το οποίο δεν αφορούσε μόνο στο απλό, αλλά και στο διπλό μικτό.

Στο απλό δόθηκαν από τέσσερα Ολυμπιακά «εισιτήρια» σε άνδρες και γυναίκες, που αντιστοιχούσαν σε ισάριθμες περιοχές, ενώ μία πρόκριση για το Τόκιο υπήρχε γενικά για το διπλό μικτό. Τα Προολυμπιακά μετρούν και για τον αριθμό των Ολυμπιακών προκρίσεων από την παγκόσμια κατάταξη, κριτήριο που ενδιαφέρει τον Παναγιώτη Γκιώνη στην προσπάθειά του να αγωνιστεί στους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

Από τα ηπειρωτικά Προολυμπιακά του απλού έρχεται μετά αυτό της Λατινικής Αμερικής, που θα γίνει στο Ροζάριο της Αργεντινής, 13-17 Απριλίου. Εκτός από το απλό θα δώσει κι αυτό μια πρόκριση στο διπλό μικτό κι, επίσης, μπορεί να επηρεάσει αριθμητικά το κριτήριο του διεθνούς ranking list.

Σε δύο στάδια χωρίστηκε στην Ντόχα και το Προολυμπιακό της Ασίας, εκτός από κάποιες περιοχές, στις οποίες ήταν ελάχιστες οι συμμετοχές. Την πρωτιά και την πρόκριση στους άνδρες κατέκτησαν ο Μογγόλος Λαγκβασούρεν Ενκιμπάτ για την East Asia, ο Τσιου Ζε Γιου Κλάρενς από τη Σιγκαπούρη για τη South East Asia, ο Ινδός Σατιγιάν Γκνανασεκαράν για τη South Asia και ο Ιρανός Νίμα Αλαμιάν για τηCentral Asia.

Στις γυναίκες, πρώτευσαν κι εξασφάλισαν τη θέση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Ινδή Σουτίρτα Μουκέργιε για τη SouthAsia, η Μογγόλα Μπολόρ-Ερντένε Μπατμούνκ για την East Asia, η Καζάκα Αναστασίγια Λάβροβα για τη Central Asia και η Ταϊλανδή Οραβάν Παράνανγκ για τη South East Asia. Η τελευταία ήταν η αθλήτρια που είχε αποκλείσει την Κατερίνα Τόλιου στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Προολυμπιακού τουρνουά.

Στο «Ali Bin Hamad Al Attiyah Arena» έγιναν και οι αγώνες πρόκρισης για το διπλό μικτό και αφορούσαν όλη την Ασία. Στην πρώτη θέση και την πρόκριση έφτασαν οι Ινδοί Σαράθ Καμάλ Ατσάντα/Μάνικα Μπατρά, που στον τελικό έκαναν την έκπληξη με 4-2 σετ απέναντι στους Νοτιοκορεάτες Λι Σανγκ Σου/Τζεόν Τζιχέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x