Επικαιρότητα

«Βαρουφάκης: Ο Έλληνας που αλλάζει το παιχνίδι», γράφει καναδικό περιοδικό

Μπορεί η εμφάνισή του να μη συνάδει με την παραδοσιακή εμφάνιση των πολιτικών, «αλλά είναι σε αρμονία με το «διανοουμενίστικο προφίλ» του πανεπιστημιακού του υπόβαθρου»

Ως τον άνθρωπο «που αλλάζει το παιχνίδι» στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη το καναδικό περιοδικό «Maclean΄s», σημειώνοντας πως ο νέος «επαναστάτης» υπουργός οικονομικών της χώρας, «έχει ένα μήνυμα για την υπόλοιπη Ευρώπη».Ποιο είναι αυτό; «Μην παίζετε μαζί μας», σύμφωνα με περιοδικό το οποίο «φιλοξενεί» ολοσέλιδη παρουσίαση του κ. Βαρουφάκη, από τη δημοσιογράφο Leah McLaren.

Ο τίτλος (Greece΄s game-changer) αποτελεί λογοπαίγνιο, λόγω της ενασχόλησης του κ. Βαρουφάκη με τη θεωρία των παιγνίων υπό την ιδιότητά του ως καθηγητή, και φυσικά λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργού Οικονομικών, ο οποίος προσπαθεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού για την Ελλάδα.

«Όσο και να φαίνεται επαναστάτης ο Βαρουφάκης στη διεθνή σκηνή, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ταιριάζει απόλυτα. Περισσότεροι από τους υπουργούς στον κύκλο του Αλέξη Τσίπρα, είναι ακαδημαϊκοί καριέρας και λίγοι φορούν γραβάτες. Συνήθως φορούν γκρίζα παντελόνια και ανοιχτά πουκάμισα. Το κόμμα τους δεν είναι το κλασικό φιλελεύθερο κόμμα, αλλά κάποιο που έχει ρίζες στη βαθιά αριστερή διανόηση της αντίστασης. Μία από τις μεγαλύτερες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει δωρεάν ρεύμα σε 300.000 οικογένειές, που ζουν κάτω από το όριο τη φτώχειας, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε πτώχευση. Το κόμμα ελπίζει να αντλήσει χρήματα μέσω ενός σκληρού φορολογικού συστήματος, αλλά και από τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Στην πρώτη του επίσημη πράξη, ως πρωθυπουργός, ο Τσίπρας απότισε φόρο τιμής σε μνημείο, όπου βρίσκονται θαμμένοι Έλληνες κομμουνιστές, που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί», αναφέρει η Καναδή δημοσιογράφος.

Το δημοσίευμα αποτελεί παρουσίαση των πρώτων επαφών του κ. Βαρουφάκη, αλλά και των εντυπώσεων της δημοσιογράφου η οποία, μεταξύ άλλων, σχολιάζει ότι μπορεί η εμφάνισή του να μη συνάδει με την παραδοσιακή εμφάνιση των πολιτικών, ή των οικονομολόγων, αλλά είναι σε αρμονία με το «διανοουμενίστικο προφίλ» του πανεπιστημιακού του υπόβαθρου και γενικότερα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x