Ευρώπη

Ομπράντοβιτς: «Οι αντίπαλοί μας έχουν προβάδισμα»

«Καμπανάκι» από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Ο προπονητής του Παναθηναϊκού με αφορμή τις συνεχείς κακές εμφανίσεις της ομάδας του δεν δίστασε να δηλώσει πως αν εξακολουθήσει να έχει το ίδιο πρόσωπο, τότε προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκας δεν θα έχει το «τριφύλλι», αλλά η Μάλαγα, η Λοτομάτικα Ρόμα και η Παρτιζάν.

«Καμπανάκι» από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Ο προπονητής του Παναθηναϊκού με αφορμή τις συνεχείς κακές εμφανίσεις της ομάδας του δεν δίστασε να δηλώσει πως αν εξακολουθήσει να έχει το ίδιο πρόσωπο, τότε προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκας δεν θα έχει το «τριφύλλι», αλλά η Μάλαγα, η Λοτομάτικα Ρόμα και η Παρτιζάν.

«Δεν υπάρχει εύκολος όμιλος στο Τοp16 και αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να υπογραμμίσουμε», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός για να συνεχίσει: «Το δεύτερο είναι ότι οι άλλες τρεις ομάδες του ομίλου μας, έχουν περισσότερες πιθανότητες από εμάς να προκριθούν τη δεδομένη χρονική στιγμή που μιλάμε. Βρισκόμαστε σε πολύ κακή στιγμή και θα είναι πολύ δύσκολος δρόμος για εμάς. Η Μάλαγα είναι ομάδα που έδειξε και στην Ευρωλίγκα και στο ισπανικό πρωτάθλημα ότι έχει ποιότητα. Είναι πολύ δυνατή ομάδα και επιθετικά και αμυντικά. Είναι το πρώτο φαβορί στον όμιλό μας. Η Ρόμα στην Ευρωλίγκα παίζει πολύ καλά και βρέθηκε πολύ κοντά στο να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο, οπότε προσθέτουμε έναν ακόμη δύσκολο αντίπαλο. Όσο για την Παρτιζάν, έχουμε εμπειρία από πέρυσι, ξέρουμε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο στο Βελιγράδι. Έχω δει πολλούς αγώνες της και παρά το ότι είναι με μείον τρεις σημαντικούς παίκτες σε σχέση με πέρυσι, όπως ο Πέκοβιτς, ο Κέτσμαν και ο Παλάσιο, παίζει πολύ καλά».

Ο συνεργάτης του «Ζοτς», Δημήτρης Ιτούδης, είπε με τη σειρά του: «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ δυνατό γκρουπ ομάδων και σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εμείς αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπάρχουν άλλες ομάδες που βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από εμάς σε ότι αφορά την αγωνιστική τους συνοχή και διάρκεια, τα αγωνιστικά τους αποτελέσματα, τον τρόπο παιχνιδιού τους. Η Μάλαγα έχει παίξει πολύ καλά στην Ευρωλίγκα, έχει παιχνίδια στα οποία επέβαλλε το ρυθμό και την κυριαρχία της και γι’ αυτό ήταν πρώτη στον όμιλο της. Η Ρόμα έχασε στην τελευταία αγωνιστική την πρώτη θέση, παίζοντας καλύτερο μπάσκετ στην Ευρωλίγκα σε σύγκριση με το ιταλικό πρωτάθλημα. Και η Παρτιζάν είναι ομάδα που δεν παρατάει ποτέ έναν αγώνα και το έδειξε και παίρνοντας τη νίκη που ήθελε από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Στον όμιλό μας βρίσκονται τρεις ομάδες που βρίσκονται σε καλό και ψηλό επίπεδο και θα πρέπει εμείς να ξεπεράσουμε την περίοδο της δικής μας αγωνιστικής κάμψης. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, στην αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες, θα έλεγα ότι άλλες ομάδες έχουν προβάδισμα έναντί μας για την πρόκριση».

Τέλος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης σημείωσε: «Ξεκινάει η δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας με έναν αγώνα στην έδρα μας με αντίπαλο την Παρτιζάν. Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για το πώς είναι και πώς παίζει φέτος, παρά μόνο κάποια μεμονωμένα πράγματα που έχει δει ο κάθε παίκτης. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα είμαστε καλύτερα σίγουρα προετοιμασμένοι. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια που έχουμε τώρα στο πρόγραμμά μας και έχουμε καιρό για να μιλήσουμε για την Παρτιζάν, αλλά και τις άλλες ομάδες. Τη Μάλαγα που είναι μια καλή ομάδα με αρκετούς ξένους παίκτες που προσπαθεί να τρέξει, ή τη Ρόμα, μια επίσης πολύ καλή ομάδα όπως έχει δείξει μέχρι τώρα. Όλοι ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες στη διοργάνωση, σε αυτή τη φάση, είναι δυνατές. Πρώτος στόχος μας είναι να βελτιωθεί η δική μας ομάδα, για να μπορέσει να παίξει καλύτερα και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Όλες οι ομάδες είναι καλές και ποιοτικές με καλούς παίκτες. Πρώτος δικός μας στόχος είναι να εξαλείψουμε τις δικές μας αδυναμίες».

Στο μεταξύ, οι «πράσινοι» προετοιμάζονται για τον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου στο ΟΑΚΑ (16:00). Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ανέλυσε για αρκετή ώρα στους παίκτες του τα λάθη που έκαναν στον αγώνα απέναντι στο Μαρούσι και ακολούθως το παιχνίδι του αντιπάλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x