Ελλάδα

Εύκολα στον τελικό η Γαλλία

Η Γαλλία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ιταλία και νικώντας με 94-68 εξασφάλισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα (26/7, 21:00). Οι «τρικολόρ» αντιμετώπισαν αντίσταση μόνο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη ήταν καθολικά ανώτεροι και εξασφάλισαν την παρουσία τους στο μεγάλο ματς της Κυριακής, σε αντίθεση με τους «ατζούρι» που θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στον μικρό τελικό (18:15).

Η Γαλλία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ιταλία και νικώντας με 94-68 εξασφάλισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα (26/7, 21:00). Οι «τρικολόρ»
αντιμετώπισαν αντίσταση μόνο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη ήταν καθολικά ανώτεροι και εξασφάλισαν την παρουσία τους στο μεγάλο ματς της Κυριακής, σε αντίθεση με τους «ατζούρι» που θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στον μικρό τελικό (18:15).

Στέφανο Σακριπάντι (προπονητής Ιταλίας): «Φανήκαμε κουρασμένοι, ίσως λόγω της υπερπροσπάθειας στον προημιτελικό απέναντι στη Λιθουανία. Καταφέραμε να είμαστε μέσα στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια μείναμε πίσω στο σκορ. Η Γαλλία είναι πολύ καλή ομάδα και κέρδισε δίκαια. Εμείς ήμασταν σε κάθε φάση λίγο πιο αργοί από τους αντιπάλους. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε σωματικά και ψυχολογικά για τον μικρό τελικό. Η Ισπανία είναι εξαιρετική ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο».

Ζαν-Αϊμί Τουπάν (προπονητής Γαλλίας): «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας μου. Οι παίκτες μου έκαναν ακριβώς ό,τι είχαμε πει και πήραμε την πρόκριση στον τελικό. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να την έχουμε νικήσει, αλλά το ματς της Κυριακής δεν θα έχει σχέση με το προηγούμενη, είναι μία διαφορετική ιστορία. Αυτό που πρέπει τώρα να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για τον μεγάλο αυτό αγώνα».

Δεκάλεπτα: 14-26, 39-45, 52-67, 68-94

Ιταλία (Σακριπάντι): Κούρνο 3, Τζεντίλε 8, Μάρουσιτς 3 (1), Σατσάτζι 12 (3), Ρασπίνο 11 (1), Τρουτσόλο 15 (3), Κρότα, Ρούλο 3 (1), Σάντρι 2, Ροτόντο 8, Μαρτινόνι 3, Ντα Ρος.

Ισπανία (Ζαν-Αϊμί Τουπάν): Ονά-Εμπό 5 (1), Ορτέλ 11 (1), Ντιό 9 (1), Σαμπέ 9 (2), Εμπαγέ, Ραποσό 10, Γκομί 2, Τζάκσον 18 (2), Καμαρά 5, Σεραφέν 14, Τορτοσά 2, Ντα Σιλβέιρα 9 (1).

Διαιτητές: Ζουράποβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Τσιούλιν (Τσιούλιν), Μάζιτς (Μάζιτς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x