Ελλάδα

«Φωτιά» το Σαββατόβραδο

Ένα ματς… ένας τίτλος. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετά τη χθεσινή νίκη του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ θα λύσουν οριστικά και αμετάκλητα τις διαφορές τους για το πρωτάθλημα στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των συγκλονιστικών τελικών της Α1, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο ΣΕΦ (19:00). Οι οπλισμένοι με πίστη για την ολοκλήρωση της ανατροπής «πράσινοι» και τα δεδομένα για το μέλλον του Ομπράντοβιτς. Σιγουριά για την κούπα στις τάξεις των «ερυθρολεύκων», αλλά και παράπονα.

Ένα ματς… ένας τίτλος. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετά τη χθεσινή νίκη του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ θα λύσουν οριστικά και αμετάκλητα τις διαφορές τους για το πρωτάθλημα στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των συγκλονιστικών τελικών της Α1, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο ΣΕΦ (19:00). Οι οπλισμένοι με πίστη για την ολοκλήρωση της ανατροπής «πράσινοι» και τα δεδομένα για το μέλλον του Ομπράντοβιτς. Σιγουριά για την κούπα στις τάξεις των «ερυθρολεύκων», αλλά και παράπονα.

«Πρωτάθλημα μες στο Παλέ»

Το καλύτερο τονωτικό για την κλονισμένη-είναι η αλήθεια-ψυχολογία της ομάδας αλλά και του κόσμου της ήταν για τον Παναθηναϊκό η χθεσινή νίκη. Με τον καταπονημένο Διαμαντίδη και τους «ηλικιωμένους» Μπατίστ και Γιασικεβίτσιους να βάζουν τέλος στη κουβέντα περί έλλειψης φρεσκάδας και ενέργειας να δείχνουν το δρόμο, οι «πράσινοι»… βγήκαν από τα σχοινιά του ρινγκ και δηλώνουν σίγουροι πως έχουν τον τρόπο να κερδίσουν το Σάββατο στο ΣΕΦ για να υπερασπιστούν το θρόνο τους. Η συντριπτική υπεροχή στα ριμπάουντ (44 έναντι 28 συνολικά και 13 έναντι 5 επιθετικά) ήταν η καλύτερη απόδειξη πως οι πρωταθλητές βρήκαν αποθέματα δυνάμεων από την ψυχή τους και τα μετέτρεψαν σε ενέργεια που έφτανε για να έρθει το 2-2. Και ξέρουν καλά πως αν ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχοι (19/43 δίποντα είχαν χθες), θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει πιο εύκολα.

«Τώρα πάμε να το πάρουμε στο ΣΕΦ. Το έχουμε ξανακάνει και μπορούμε. Αποκλείεται να είμαστε τόσο κακοί όσο στα πρώτα δύο ματς εκεί», έλεγαν στις μεταξύ τους συζητήσεις οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Στράτου Περπέρογλου, που αποχώρησε με ενοχλήσεις στο δεξί πόδι και έβγαλε μαγνητική. Ο Σέρβος τεχνικός ελπίζει να έχει στη διάθεσή του τον διεθνή φόργουορντ, που έδωσε πολύτιμες λύσεις χθες, όπως και ο Στίβεν Σμιθ με ένα καλάθι που πιθανώς να έκρινε το ματς μετά από επιθετικό ριμπάουντ.

Σε ό,τι αφορά στα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία, στον Παναθηναϊκό απαντούν πως οι ίδιοι έχουν περισσότερους λόγους να διαμαρτύρονται.

Τα δεδομένα για Ομπράντοβιτς

Μέσα στην αγωνία τους για τον τίτλο, στον Παναθηναϊκό ανησυχούν και για το μέλλον του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι δηλώσεις-προάγγελος αποχώρησης που έκανε μετά το χθεσινό ματς ήρθαν να καταρρίψουν τις φήμες περί συμφωνίας για ανανέωση συμβολαίου. Συζήτηση για το μέλλον του «Ζοτς» έχει ήδη γίνει, η επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας είναι δεδομένη, αλλά ο Σέρβος τεχνικός περιμένει κάποιες εγγυήσεις για να πει το μεγάλο «ναι». Αυτές-λέγεται-πως αφορούν κάποια ζητήματα στη λειτουργία της ΚΑΕ, αλλά και αγωνιστικά. Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι οι απολαβές του και παρότι είναι σίγουρο πως μπορεί να βρει μεγαλύτερο συμβόλαιο σε Ισπανία, Ρωσία ή Τουρκία, είναι τόσο δεμένος συναισθηματικά με τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα, που τα χρήματα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Χαμένη ευκαιρία, παράπονα, αλλά και σιγουριά

«Χάθηκε μία ευκαιρία, αλλά ο τίτλος είναι στο χέρι μας. Θα το πάρουμε στο ΣΕΦ με τον κόσμο μας». Αυτό ήταν το σύνθημα στις τάξεις του Ολυμπιακού μετά τη χθεσινή ήττα. Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να έχουν ακμαιότατο ηθικό και πιστεύουν πως αν δεν υπήρχαν κάποια «νεκρά» διαστήματα στο χθεσινό ματς, όπως αυτό στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, θα είχαν πάρει την κούπα στο ΟΑΚΑ. Η έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία είναι το μεγάλο παράπονο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, όπως και η απώλεια των ριμπάουντ. Πάντως ο Σέρβος τεχνικός αποδίδει σε μεγάλο βαθμό το χθεσινό 44-28 στα φάουλ με τα οποία φορτώθηκαν Χάινς και Ντόρσεϊ. Ο «Ντούντα» εξέφρασε ανοικτά τα παράπονά του για τη διαιτησία κάνοντας ξανά λόγο για διαφορετικά κριτήρια στην… ανοχή της επιθετικής άμυνας. Από την ΚΑΕ Ολυμπιακός υπήρχαν παράπονα και για τη μη καταγραφή της «εφόδου» του Θανάση Γιαννακόπουλου στο παρκέ με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ό,τι έγινε… έγινε. Στον Ολυμπιακό δεν μένουν στο χθεσινό παιχνίδι και ξέρουν καλά πως έχουν την τύχη στα χέρια τους. Στο ΣΕΦ, όπου μέχρι τώρα έχουν επιβάλει το δικό τους νόμο, με τον κόσμο τους να κοχλάζει και να διψά για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια, είναι αισιόδοξοι στα όρια της βεβαιότητας πως θα πάρουν τον τίτλο.

Προβλέπεται… μάχη για διαιτητές

Πολύς λόγος, περισσότερος ίσως από κάθε άλλη φορά, έχει γίνει για τη διαιτησία των τελικών, με παράπονα να ακούγονται και από τις δύο πλευρές. Η κλήρωση για την τριάδα που θα έχει το δύσκολο έργο να διευθύνει το παιχνίδι τίτλου θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες μόνο ώρες πριν το ματς. Οι Πηλοΐδης, Κορομηλάς και Καρακατσούνης, που αναχωρούν για σεμινάριο της FIBA στην Ισπανία, θα είναι εκτός διαδικασίας. Αναμένεται η λίστα με αυτούς που θα μπουν στην κληρωτίδα, αλλά και τα εκατέρωθεν παράπονα που αναμένεται να ακουστούν από τους «αιώνιους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x