Euroleague

«Δεν είμαστε κοντά σε αυτό που θέλουμε»

Ικανοποιημένοι για την καλύτερη εικόνα που έδειξε ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια με Ολίμπια και ΑΓΟΡ είναι στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, όπως εξήγησε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος γράφοντας στο προσωπικό του blog. Ωστόσο τόνισε ότι το «τριφύλλι» δεν είναι κοντά σε αυτό που έχει στο μυαλό του το προπονητικό τιμ για αυτό και απαιτείται ακόμα δουλειά. Επιπλέον, ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, ανέλυσε το προφίλ της επικείμενης αντιπάλου του εξάστερου στην Euroleague, Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ.

Ικανοποιημένοι για την καλύτερη εικόνα που έδειξε ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια με Ολίμπια και ΑΓΟΡ είναι στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, όπως εξήγησε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος γράφοντας στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα των «πράσινων».

Ωστόσο τόνισε ότι το «τριφύλλι» δεν είναι κοντά σε αυτό που έχει στο μυαλό του το προπονητικό τιμ για αυτό και απαιτείται ακόμα δουλειά.

Επιπλέον, ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, ανέλυσε το προφίλ της επικείμενης αντιπάλου του εξάστερου στην Euroleague, Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος

Καλημέρα…

Μετά από δύο νίκες σε δύο αγώνες στους οποίους είδαμε θετικά στοιχεία, ετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο παιχνίδι. Επιστρέφουμε στην Ευρωλίγκα και αύριο αντιμετωπίζουμε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Τουρκία.


Είναι μια ομάδα με πάρα πολύ ταλέντο στην επίθεση, έχει ένα πλήρες ρόστερ, έχει παίκτες πολυδιάστατους που μπορούν και να δημιουργήσουν και να σκοράρουν, έχει πολύ καλούς σουτέρ, ψηλούς που και σουτάρουν και ποστάρουν και γενικά είναι μια ομάδα που έχει πολλές λύσεις στην επίθεση. Παρά το ότι διαθέτει παίκτες που μπορούν να φύγουν γρήγορα στον αιφνιδιασμό και να τελειώσουν τις φάσεις, είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο σετ παιχνίδι. Έχει παιχνίδι στο λόου ποστ, αλλά περισσότερο είναι μια πικ εντ ρολ ομάδα.

Η άμυνα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έχει μια φιλοσοφία συγκεκριμένη, αλλά για εμάς το πιο σημαντικό είναι το πώς θα ανταποκριθούμε στο πλούσιο ταλέντο που έχουν. Η άμυνα είναι οδηγός γι’ αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο πρώτα τους δημιουργούς τους, όπως ο ΜακΚάλεμπ ή ο Πρέλντζιτς… Και παράλληλα, πρέπει να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί μέσα στη ρακέτα, γιατί έχουν ψηλά και δυνατά κορμιά και πληθώρα επιλογών. Στην επίθεση όμως, όπως όλες οι ομάδες, έχουν και συγκεκριμένες αδυναμίες. Πρέπει να επιτεθούμε ακριβώς σε αυτές, για τις οποίες έχουμε μιλήσει στους παίκτες μας.

Εμείς προερχόμαστε από δύο συνεχόμενες νίκες, αλλά αυτό που μπορώ να πω από την πλευρά του τεχνικού επιτελείου είναι ότι δεν είμαστε πολύ κοντά σε αυτό που θέλουμε. Είχαμε πει όμως από την αρχή ότι μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Παρουσιάσαμε σίγουρα μια καλύτερη εικόνα τόσο απέναντι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας, όσο και απέναντι στο Ρέθυμνο σε σχέση με προηγούμενους αγώνες, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη…

Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Αυτή τη στιγμή όμως, το μυαλό όλων μας παραμένει εστιασμένο μόνο στον επόμενο αγώνα… Μόνο στην αυριανή αναμέτρηση…

Να είστε καλά,

Σωτήρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x