Ελλάδα

«Μεταμορφωμένος» Παναθηναϊκός!

Τη νίκη-βάλσαμο μετά από τρεις ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» διέλυσαν τον Ηλυσιακό με 101-49 στην αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής στην Α1, παίζοντας υποδειγματική άμυνα σε όλο το παιχνίδι και σίγουρα παίρνουν μεγάλη ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια και κυρίως για το ματς με τη Ρεάλ. Πολύ καλό το «τριφύλλι» σε όλους τους τομείς, έχοντας για κορυφαίο τον Στέφαν Λάσμε με 14 πόντους. Μοίρασε το χρόνο σε όλους τους παίκτες του ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Τη νίκη-βάλσαμο μετά από τρεις ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη πέτυχε ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» διέλυσαν τον Ηλυσιακό με 101-49 στην αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής στην Α1, παίζοντας υποδειγματική άμυνα σε όλο το παιχνίδι και σίγουρα παίρνουν μεγάλη ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια και κυρίως για το ματς που ακολουθεί με τη Ρεάλ.

Πολύ καλό το «τριφύλλι» σε όλους τους τομείς, έχοντας για κορυφαίο τον Στέφαν Λάσμε με 14 πόντους. Μοίρασε το χρόνο σε όλους τους παίκτες του ο Αργύρης Πεδουλάκης, από την άλλη η ομάδα του Δημήτρη Παπανικολάου βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα στο ΟΑΚΑ.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής έγινε ο κυρίαρχος στην ιστορία του πρωταθλήματος στα ριμπάουντ με τα 8 που μάζεψε στο παιχνίδι, ξεπερνώντας τον πρώην «πράσινο», Στόγιαν Βράνκοβιτς!

Το ματς:

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε βασικό τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη μαζί με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Μπράμο, Ματσιούλις. Προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και «ζεστοί» επιθετικά, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 7-0 στο 4΄. Όσο πέρναγαν τα λεπτά, έβρισκαν στόχο και οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο και το «τριφύλλι» συνέχισε να βρίσκει λύσεις, κυρίως με τον Διαμαντίδη, που πέτυχε γρήγορα 7 πόντους και έδωσε διψήφια διαφορά, με το 19-8 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο «Άρτζι» πέρασε τον Λάσμε στη θέση του «Σόφο» και ο Γκαμπονέζος φόργουοντ ήταν κυρίαρχος κάτω από την ρακέτα. Μόνιμη απειλή στο «ζωγραφιστό» με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 7’ διατήρησε τη διαφορά, για το 27-13 υπέρ των «πράσινων». Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει υποδειγματική άμυνα, έβρισκε λύσεις από τα 6,75 έχοντας ήδη 6/11 τρίποντα, με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς και Μπράμο και η διαφορά… εκτοξεύτηκε. Το επιμέρους σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν 26-5(!) υπέρ των γηπεδούχων για να κλείσει το ημίχρονο με 51-18!

Με τους Ξανθόπουλος, Κίτσεν, Ματσιούλις, Λάσμε, Σκορδίλης ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, με τον Πεδουλάκη να θέλει να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να στο ίδιο… μοτίβο και με την ευστοχία των Λάσμε, Ξανθόπουλου και Κίτσεν η διαφορά ανέβηκε και στους 39, με το 78-29, με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να συνεχίζει να δείχνει διάθεση.

Στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε και στους 50(!), με τον Κίτσεν να κάνει το 84-34. Ο Σχορτσανίτης πέρασε εκ νέου στο παρκέ και με 8 διαδοχικούς πόντους ήταν αυτός που σκόραρε επιθετικά για τον Παναθηναϊκό, την ώρα που ο Ηλυσιακός από την πλευρά του έβρισκε λίγο πιο εύκολα το… δρόμο προς το καλάθι, με την… υπέρογκη διαφορά να παραμένει (94-46). Τελικά οι παίκτες του «Άρτζι» έπιασαν… 100άρα για το τελικό 101-49 και επανήλθαν στις νίκες μετά από τρεις ήττες, που σίγουρα θα βοηθήσει στην ψυχολογία τους.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 51-18, 78-29, 101-49

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 10, Μπράμος 7, Πάνκο 13, Ματσιούλις 8, Ούκιτς 8, Λάσμε 14(7/9), Τσαρτσαρής 0 (8ρ.), Διαμαντίδης 10(2), Κίτσεν 9(1), Ξανθόπουλος 5(1), Γιαννόπουλος 8(1), Σκορδίλης 9

Ηλυσιακός (Δημήτρης Παπανικολάου): Καυκής 13, Αράπης, Χάμπτον 11, Αποστολίδης 6, Χατζής, Σπανός, Δορκοφίκης 9, Αντωνάκης 5, Μπέμπης, Σκοτ 3, Τζόουνς 1, Παραγιός 1

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x