Euroleague

Από το Baskettopoli στις δωροδοκίες...

Διαβάστε για την εμπλοκή του Φερντινάντο Μινούτσι που παραιτήθηκε από την προεδρία της Σιένα, στο... Baskettopoli, σκάνδαλο ανάλογο με εκείνο του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 η Σιένα έκανε μια μεγάλη αλλαγή στα διοικητικά της. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας Φερντινάντο Μινούτσι παραιτήθηκε από την προεδρία και εκτελεί πλέον μόνο χρέη GM και ως GM μίλησε για την ένσταση του Ολυμπιακού και τις πληροφορίες που είχε από την Ευρωλίγκα.

Μόνο που το όλο στόρι με τη διαφθορά στην ιταλική ομάδα έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα στα τέλη Ιουλίου.

Τότε τα ιταλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για Baskettopoli αντίστοιχο με το σκάνδαλο που είχε συγκλονίσει το ποδόσφαιρο της χώρας. Τότε μάλιστα είχε γραφτεί πως υπάρχουν ύποπτες τηλεφωνικές συνομιλίες του Ιταλού προέδρου με διαιτητές και παράγοντες και η Σιένα είχε εκδόσει ανακοίνωση. Μια ανακοίνωση όμως που απλά διέψευδε τα δημοσιεύματα. Αν υπάρχουν τέτοιες βαριές κατηγορίες δεν θα έπρεπε η πρωταθλήτρια Ιταλίας και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας να κάνουν μια μήνυση;

Στο κατηγορητήριο υπάρχαν στοιχεία για πληρωμένες διακοπές και άλλα ακόμα σε διαιτητές από τους ισχυρούς του ιταλικού μπάσκετ.

Λίγους μήνες μετά, είχαμε κι άλλες εξελίξεις με το ιταλικό ΣΔΟΕ να οργανώνει μια μεγάλη έρευνα στο ιταλικό μπάσκετ. Μια έρευνα με όνομα. Time Out. Αυτό ήταν που προκάλεσε και την παραίτηση του Μινούτσι.

Το τελευταίο κεφάλαιο στο οποίο εμπλέκεται η ιταλική ομάδα και ο ισχυρός άνδρας αυτής έχει να κάνει με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη γείτονα χώρα σχετικά με την τράπεζα Μοντεπάσκι. Μέχρι και ο Ιταλός Πρωθυπουργός μίλησε γι’ αυτό. Η Μοντεπάσκι είναι ο βασικός χορηγός της Σιένα και με τα δικά της χρήματα η ιταλική ομάδα έγινε κυρίαρχη στο ιταλικό μπάσκετ. Ο Φερντινάντο Μινούτσι υπήρξε ο άνθρωπος που έβαλε η τράπεζα στην ομάδα για να την οργανώσει σ’ όλα τα... επίπεδα. Και η τράπεζα και ο Μινούτσι είναι πλέον ύποπτοι.

Όλα δείχνουν ότι η Σιένα δύσκολα θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια στο ιταλικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ειδικά στην Ευρωλίγκα όπου άλλωστε παίζει χωρίς να πληρεί τις προϋποθέσεις. Ούτε το γήπεδο της είναι μεγάλο, ούτε και αεροδρόμιο υπάρχει στην πόλη. Οι σχέσεις όμως του Μινούτσι με τους Ευρωλιγκαίους ήταν πάντα και παραμένουν καλές...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x