Euroleague

ELPA: «Όλοι μαζί για την αλλαγή που είναι αναγκαία στην κοινωνία μας»

Η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας πήρε θέση κατά του ρατσισμού.

Σαφή θέση κατά του ρατσισμού και κάθε μορφή διάκρισης πήρε η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας καλώντας όλες τις δυνάμεις του μπάσκετ να συστρατευτούν για να επιφέρουν μια αναγκαία αλλαγή για την κοινωνία. Η ανακοίνωση της ELPA:

«Το ευρωπαϊκό μπάσκετ εδώ και δεκαετίες έχει αγκαλιάσει τους Αφροαμερικανούς παίκτες, που είναι ακρογωνιαίοι λίθοι σε πολλά πετυχημένα κλαμπ και εθνικές ομάδες. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα, όπου πάνω από το 1/4 των παικτών που συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης είναι μαύροι.

Το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει εμπλουτιστεί από την τεράστια επίδραση που έχουν παίκτες από διαφορετικές κουλτούρες, εθνικότητες και θρησκείες. Οι τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ μας υπενθύμισαν πως ακόμη ζούμε σε έναν κόσμο με ρατσισμό και αδικίες.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή διάκρισης και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε εκπροσωπώντας τη φωνή όλων των παικτών, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται. Μαζί με τους παίκτες θα βοηθήσουμε να έρθει μια αλλαγή που είναι τόσο πολύ αναγκαία στην κοινωνία μας.

Καλούμε όλες τις ομάδες της Ευρώπης, τις λίγκες και τους οργανισμούς να είναι δίπλα μας και μαζί να καταπολεμήσουμε κάθε πράξη ρατσισμού
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x