Μία σημαντική αποκάλυψη έκανε ο Παούλιους Μοτιεγιούνας για τη Ζαλγκίρις.

Ο τζένεραλ μάνατζερ των πρωταθλητών φιλοξενήθηκε σε μία ειδική εκπομπή της ομάδας και τόνισε πως εάν συνεχιστεί η Ευρωλίγκα υπάρχει το ενδεχόμενο να ολοκληρώσει τις φετινές υποχρεώσεις της χωρίς τους Αμερικανούς παίκτες της!

«Είναι ένα από τα σενάρια. Αλλά άμεσα ξεκαθαρίσαμε ότι δεν το σκεφτόμαστε και δεν το θέτουμε καν υπό ψήφιση. Ψάχνουμε τρόπους να τελειώσουμε τη σεζόν. Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει κάπου επιλογή, αλλά δεν το έχουμε συζητήσει», δήλωσε αρχικά ο τζένεραλ μάνατζερ της Ζαλγκίρις, στο ενδεχόμενο να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα από την στιγμή που αναβλήθηκαν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στη συνέχεια, ερωτήθηκε για το τι θα γίνει με τους Αμερικανούς παίκτες: «Όσον αφορά τους Αμερικανούς παίκτες, είναι πιθανό να μην επιστρέψουν και να τελειώσει η σεζόν χωρίς αυτούς, αλλά πώς θα είναι οι ομάδες; Δεν θα είναι το ίδιο πρωτάθλημα πια, δεν θα είναι ίδια τα ρόστερ. Δημιουργήσαμε μία ομάδα και θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν έτσι. Βρήκαμε τη χημεία μας επιτέλους, παίξαμε μαζί μετά από ένα αρνητικό σερί. Θέλουμε να δούμε πως θα είμαστε αργότερα. Αν αφαιρέσεις τους Αμερικανούς, για ποιον λόγο το κάνεις όλο αυτό;».

Για τις περικοπές: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τα συμβόλαια. Θα έχουμε αρκετά κύματα και αυτό είναι το πρώτο. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο να κάνουμε μικρότερα τα συμβόλαια. Η Ευρωλίγκα διαπραγματεύεται με την Ένωση Παικτών. Θα δούμε τι θα βγει από εκεί. Ενώ μιλάμε γι’ αυτό, δεν υπάρχει λόγος να αναφερόμαστε στη νέα σεζόν. Τα μπάτζετ, οι τιμές, οι μισθοί θα δεχθούν χτύπημα και θα είναι μικρότερα. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για το τι μπορεί να γίνει. Η Μπαρτσελόνα είναι διαφορετική περίπτωση γιατί έχει πολλά τμήματα. Οφείλουν να κοιτάξουν τον εαυτό τους, αλλά γνωρίζει τι συζητιέται με την Ένωση. Κοιτά τη δική της δομή».