Ελλάδα

Ηχηρή απάντηση από την ΑΕΚ!

Με μια εμφάνιση που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, η ΑΕΚ συνέτριψε 76-56 τον ΠΑΟΚ στη... ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Αποβλήθηκε ο Παπαθεοδώρου.

Κανένα περιθώριο δεν άφησε στον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ, η οποία την Τετάρτη (27/1) τον διέλυσε με 76-56 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Basket League.

Σε ένα ματς που διεξήχθη εκ νέου, ύστερα από την ένσταση (η οποία έγινε δεκτή από τον Αθλητικό Δικαστή) των φιλοξενούμενων κατά του κύρους του πρώτου αγώνα (85-84), καθώς είχαν παράπονα από συγκεκριμένες διαιτητικές αποφάσεις.

Η «Ένωση» -η οποία αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Γκίκα, Κατσίβελη και Γιάνκοβιτς, τον Χρυσικόπουλο και με τον Ζήση να «σφίγγει» τα δόντια- πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα της πρώτα ημίχρονα (44-27), ενώ έφτασε να προηγείται στο ματς μέχρι και με 27 πόντους.

Ούσα ταχύτατη στις αποφάσεις της, εξαιρετική στην άμυνα (9 κλεψίματα και 4 τάπες) και με επιθετικό πλουραλισμό και έχουσα ως κορυφαίους τους Ματσιούλις (18π., 3/3 δίπ., 3/6 τρίπ., 3/3 βολές, 6 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λοτζέσκι (11π.) και Λάνγκφορντ (14π.) έφτασε εύκολα στη νίκη. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων διασώθηκε ο Κονατέ (13π.).

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 9Ν-3Η. Από την άλλη, οι «ασπρόμαυροι», οι οποίοι προέρχονταν από δύο σερί εντός έδρας νίκες (επί Μεσολογγίου και Ηρακλή), έπεσαν στο 6Ν-6Η, όντας 6οι.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της 3ης περιόδου ο προπονητής των γηπεδούχων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές. Με τη θέση του στην άκρη του πάγκου να παίρνει ο Γιώργος Λιμνιάτης.

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι» στην αρχή της αναμέτρησης. Κάτι που αντικατοπτρίστηκε και στον πίνακα του σκορ. Πραγματοποιώντας εξαιρετική άμυνα -και έχοντας τον Ματσιούλις σε εκπληκτική μέρα- έτρεξαν ένα υπέρ τους 9-0 στο ξεκίνημα. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν πέντε λεπτά, προκειμένου να βρει σκορ ο ΠΑΟΚ (9-2 με το Γκρίφιν στο 5’03’’). Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν πραγματικά κυρίαρχη και έφτασε να προηγείται μέχρι και με 21 πόντους (24-3) διαφορά στο 1ο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 26-6.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, πετυχαίνοντας οκτώ πόντους στα τέσσερα πρώτα λεπτά της (31-14). Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ δεν χαλάρωσε και -ούσα απόλυτα συγκεντρωμένη σε άμυνα και επίθεση- έφτασε στη μέγιστη υπέρ της διαφορά (+22), πηγαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο προηγούμενη με 44-27.



Το μεγαλύτερο μέρος του 3ου δεκαλέπτου κύλησε με το σκορ αρκετά χαμηλά και τον ρυθμό να επηρεάζεται από τις αρκετές διακοπές για βολές. Αυτό που στιγμάτισε την περίοδο ήταν η αποβολή -μετά από δύο σερί τεχνικές ποινές- του Ηλία Παπαθεοδώρου. Κάτι που δεν επηρέασε όμως τους παίκτες του, οι οποίοι -με μπροστάρη τον Λάνγκφορντ (8π. στην περίοδο)- συνέχισαν τη δουλειά τους, οδεύοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 61-39.



Η διαφορά έφτασε στα μέγιστα επίπεδα (+27) για τους γηπεδούχους στο 4ο δεκάλεπτο, οι οποίοι δεν έδειξαν καμία διάθεση να μπουν σε… περιπέτειες. Κάτι που κατάφεραν, φτάνοντας στην επικράτηση με 76-56.

Τα δεκάλεπτα: 26-6, 44-27, 61-39, 76-56.



Έκανε τη διαφορά: Γιόνας Ματσιούλις! Ο έμπειρος φόργουορντ της ΑΕΚ, πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Όντας καταλυτικός σε άμυνα και σε επίθεση, βοήθησε την ομάδα του τόσο στα να πάρει μεγάλο προβάδισμα εξ αρχής, όσο και στο να το διατηρήσει στα κρίσιμα σημεία. Ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους (3/3 δίπ., 3/6 τρίπ., 3/3 βολές, 6 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Η στιγμή του ματς: Θα μπορούσε να είναι τόσο η… επέλαση του Ματσιούλις στο 1ο δεκάλεπτο, όσο και το εντυπωσιακό κάρφωμα του Μόουζες στην 4η περίοδο. Ωστόσο, εντέλει επιλέχθηκε η συνολική συμπεριφορά των παικτών της ΑΕΚ. Κυρίως για το δυνατό τους ξεκίνημα αλλά και για τη συγκέντρωσή τους ακόμα και μετά την αποβολή του προπονητή τους.

Το στατιστικό του αγώνα: Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννιά κλεψίματα! Ενδεικτικό της «σκυλίσιας» τους άμυνας, στην οποία βασίστηκε και το χτίσιμο της υπέρ τους διαφοράς.






Το live της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x