NBA

Αγόρασε ομάδα NASCAR και πήρε τον μοναδικό μαύρο οδηγό ο Τζόρνταν

Ο Air επεκτείνει τη δράση του στο NASCAR και στέλνει το δικό του μήνυμα.

Ο Μάικλ Τζόρνταν αποφάσισε να επενδύσει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο θρύλος του ΝΒΑ αγόρασε ομάδα στο NASCAR, το πρωτάθλημα αγωνιστικών αυτοκινήτων σε πίστα που έχει πολύ κοινό στις ΗΠΑ.

Στο πλευρό του ιδιοκτήτη των Σάρλοτ Χόρνετς βρίσκεται ο διάσημος οδηγός Ντένι Χάμλιν, τρεις φορές νικητής στην πίστα της Ντεϊτόνα. Ο Τζόρνταν επέλεξε για οδηγό της ομάδας του τον Μπούμπα Γουάλας, τον μοναδικό μαύρο οδηγό στο... λευκοκρατούμενο NASCAR, σε μια κίνηση με κοινωνικοπολιτική χροιά.

«Μου προκαλεί ενθουσιασμό η ευκαιρία να έχω δικό μου αυτοκίνητο σε συνεργασία με τον Ντένι Χάμλιν, το φίλο μου και τον Μπούμπα Γουάλας για οδηγό. Ιστορικά υπήρξαν ελάχιστοι μαύροι ιδιοκτήτες. Το τάιμινγκ μοιάζει ιδανικό», δήλωσε ο Τζόρνταν. «Το NASCAR εξελίσσεται και αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο την κοινωνική αλλαγή. Επιπροσθέτως στις τελευταίες μου δωρεές για να καταπολεμηθεί ο συστημικός ρατσισμός, βλέπω εδώ μία ευκαιρία να εκπαιδευτεί καινούργιο κοινό και να ανοίξουν ευκαιρίες σε μαύρους που θέλουν να διαγωνιστούν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x