Euroleague

Ανατριχίλα στο ΟΑΚΑ: Διαμαντίδης ο θρύλος! (pics / video)

Μπήκε στο πάνθεον ο τεράστιος Διαμαντίδης! Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, η Ευρωλίγκα βράβευσε -δια χειρός Αλβέρτη- τον 3D, τον έχρισε θρύλο και 18.000 φίλοι του ΠΑΟ παραληρούσαν: «Μην σταματήσεις αρχηγέ»

Μεγαλειώδης στιγμή (αν και... μικρή σε διάρκεια) στο κατάμεστο από άκρη σ' άκρη ΟΑΚΑ, με την χρυσή τελευταία 25ετία του Παναθηναϊκού να περνάει για λίγο μπροστά από τα μάτια όλων...

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης βραβεύτηκε από την Ευρωλίγκα για την τεράστια 12ετή προσφορά του στη διοργάνωση και πλέον φέρει τον τίτλο του «θρύλου», όπως στο παρελθόν έχει συμβεί μόνο με τους Παπαλουκά, Σισκάουσκας, Γιασικεβίτσιους και Ναβάρο.



inner

Μπροστά σε περισσότερους από 18.000 ανθρώπους, που προκαλούσουν «σεισμό» ανά... δευτερόλεπτο, η εμβληματική φιγούρα του συλλόγου, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αγκάλιασε τον «διάδοχό» του και του παρέδωσε -μέσα σε ρίγη συγκίνησης- το βραβείο.

inner

Το «Διαμαντίδης οε οε οε» δεν σταμάτησε λεπτό να δονεί την ατμόσφαιρα, με όλους τους φίλους του τριφυλλιού να στέκονται όρθιοι και να δείχνουν τον σεβασμό τους στον θρυλικό «3D», ο οποίος διανύει τους τελευταίους του μήνες στα παρκέ. Το «μην σταματήσεις αρχηγέ» ήταν το άλλο διαρκές... μήνυμα του κόσμου, αν και -δυστυχώς- γνωρίζουν πως δεν θα αλλάξει γνώμη ο Μήτσος!

inner

inner

inner

Τρεις κατακτήσεις Ευρωλίγκας (2007, 2009, 2011), δύο φορές MVP σε Final-4 (2007, 2011), μια φορά κορυφαίος παίκτης της σεζόν (2011), έξι φορές κορυφαίος αμυντικός (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011). Πρώτος σε ασίστ, πρώτος σε κλεψίματα, πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης, έκτος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού (θ' ανέβει προσεχώς πέμπτος), 11ος σε ριμπάουντ(!) και 14ος σε τάπες, ο μόνος γκαρντ που βρίσκεται τόσο ψηλά στις δύο τελευταίες κατηγορίες. ΘΡΥΛΟΣ!

inner

Αυτό ήταν μόνο η αρχή... Διότι όσο πλησιάζει το οριστικό τέλος, τόσο περισσότερο θα δοκιμαστούν τα τσιμέντα του ΟΑΚΑ. Και κανείς δεν μπορεί να το βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν θ' αντέξουν...

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x