Τις θέσεις του Άρη για τις εξελίξεις που επέφερε στο ελληνικό μπάσκετ η πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε με δηλώσεις του στον Libero 107,4 ο πρόεδρος του ΑΣ, Λευτέρης Αρβανίτης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το φετινό πρωτάθλημα θα πρέπει να θεωρηθεί ως άκυρο, όπως εισηγήθηκε άλλωστε σε ΕΟΚ και Πολιτεία με ψήφους 14-0 το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση να μην υπάρξει πρωταθλητής και υποβιβασμός, αλλά να συνεχιστεί η κανονική περίοδος και τα πλέι οφ, όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Αναλυτικά ο Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε για:

-τον Ερασιτέχνη: «Λόγω του κορωνοϊού έχουν σταματήσει οι εργασίες, αφού προέχει η υγεία των ανθρώπων. Έχουν σταματήσει και οι εξελίξεις και για το θέμα του Παλέ, αφού η Κυβέρνηση ασχολείται με την αντιμετώπιση του ιού. Είχαμε φτάσει στο σημείο της κατάρτισης του μπίζνες πλαν για τα επόμενα 49 χρόνια. Είχαμε ξεκινήσει να το δουλεύουμε, το έχουμε δώσει σε μία εταιρεία για να το φτιάξει και όταν θα είναι έτοιμο θα το καταθέσουμε, όμως τώρα είναι κλειστά τα πάντα».

-την ΚΑΕ: «Είναι περίπου το ίδιο. Οι ξένοι ήρθαν σε επαφή μαζί μας για το αν θα πρέπει να επιστρέψουν στις 25 Μαρτίου. Στη συνέχεια πάρθηκε απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ για τη διακοπή του πρωταθλήματος και οι παίκτες περιμένουν νέα από μας από δω και πέρα. Θέλω να τονίσω ότι υπήρχε ενδιαφέρον από τους αθλητές να επιστρέψουν».

-τις εξελίξεις στο μπάσκετ: «Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι το οικονομικό τοπίο μετά από αυτήν την τεράστια κρίση και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να δούμε πού θα καταλήξει όλο αυτό. Μπορεί να λέμε πράγματα τώρα και να προκύψουν καταστάσεις που θα ανατρέψουν τα πάντα. Θεωρώ ότι θα υπάρχει συρρίκνωση, συμμάζεμα όλων των πραγμάτων στο χώρο του αθλητισμού λόγω της οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει».

-το θέμα του υποβιβασμού ομάδων: «Εφόσον υπολείπονται ακόμα έξι αγωνιστικές, ποιος μπορεί να πει ότι πρέπει να υποβιβαστούν δύο ομάδες και να σωθούν άλλες; Όταν ο Άρης είναι ισόβαθμος με τον Πανιώνιο, χωρίς να έχει γίνει το μεταξύ μας παιχνίδι στο δεύτερο γύρο; Γι’ αυτό είπα ότι το πρωτάθλημα πρέπει να είναι ως μη γενόμενο. Αλλιώς να παίξουμε όποτε μπορούμε. Ειδικά ο Άρης δεν έχει κανένα πρόβλημα. Οι Έλληνες είναι στη θέση τους, οι ξένοι είναι στην Ευρώπη και μπορούν να έρθουν αμέσως, ενώ ο Φιτζπάτρικ παρέμεινε στην Ελλάδα. Θεωρώ όμως ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό τώρα. Όσο περνά ο καιρός όλο και πλησιάζουμε στη ματαίωση του πρωταθλήματος».

-το θέμα των μετοχών της ΚΑΕ: «Είχα μιλήσει με τον κ. Γουλιέλμο όταν το Δ.Σ. του Α.Σ. πήρε αυτήν την απόφαση σχετικά με τις μετοχές. Ήταν άρρωστος και μετά, λόγω των εξελίξεων, το θέμα έμεινε πίσω. Όμως τις επόμενες μέρες θα ψάξω τον κ. Γουλιέλμο ώστε να δούμε πώς μπορεί να προχωρήσει η υπόθεση. Αυτό είναι ένα θέμα που δεν άπτεται κάποιας κυβερνητικής απόφασης, μπορούμε να το λύσουμε ως Άρης».

-το θέμα των συμβολαίων των παικτών της Basket League: «Δεν έχουν σταματήσει να λειτουργούν τα πράγματα, όμως στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η οικονομία, κάνουν όλοι υπομονή. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα το θέμα των συμβολαίων για τους παίκτες και τις ομάδες. Αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα, δε θα ολοκληρωθούν χορηγίες και τηλεοπτικά και οι ομάδες θα έχουν μεγάλες οικονομικές απώλειες. Αυτό πρέπει να το επωμιστούν λίγο οι ομάδες, λίγο οι παίκτες. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν ότι δε θα βγει από αυτό το θέμα κάποιος αλώβητος. Πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση».

TAGS: Άρης