Euroleague

«Άρρωστος» Παναθηναϊκός, υποτάχθηκε (και) στη Φενέρ

Τρίτη σερί ήττα για τον Παναθηναϊκό, που έχασε 69-81 στο ΟΑΚΑ από τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς και υποχώρησε στο 5-6.

Ένας Παναθηναϊκός με… εκλάμψεις, ήταν αδύνατο να αντισταθεί στη φορμαρισμένη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς και μοιραία ηττήθηκε 69-81 στο ΟΑΚΑ για να βρεθεί εκτός οκτάδας.

Τρίτη διαδοχική ήττα για τους «πράσινους», που προβλημάτισαν με την απόδοσή τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και υποχώρησαν στο 5-6. Παππάς (13 πόντοι) και Λοτζέσκι (13 πόντοι) «κουβάλησαν» επιθετικά την ομάδα του Πασκουάλ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Καλάθης αφυπνίστηκε μετά την ανάπαυλα, σημείωσε 14 πόντους στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν ήταν αρκετός. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Λάσμε.

Μόλις 7/28 τρίποντα είχε το «τριφύλλι», που δεν μπόρεσε να αντιπαρατάξει… κορμιά και μυαλό στους καταπληκτικούς Βέσελι (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Κάλινιτς (18 πόντοι), Λοβέρν (16 πόντοι), που ήταν οι πρωταγωνιστές των Τούρκων.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ νευρικά το παιχνίδι, την ώρα που ο Ομπράντοβιτς «στόχευε» επιθετικά τον Βέσελι θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη διαφορά ύψους που είχε με τον Γκιστ. Με ένα κάρφωμα του Αντετοκούνμπο οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη και τελευταία φορά στο ματς (6-5 στο 3’), όμως έκτοτε οι Τούρκοι έτρεξαν σερί 8-0 για να ξεφύγουν (6-13 στο 6’).

inner

Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν έξαλλος με τους παίκτες του και ζήτησε τάιμ-άουτ εσπευσμένα. Αμέσως μετά, το «τριφύλλι» έκανε ένα γρήγορο 4-0 για να μειώσει (10-13 στο 7’), αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύση στην επίθεση και με 5 πόντους συνεχόμενους του Μέλι απομακρύνθηκαν (10-18 στο 9’).

Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου ήταν οι δύο εύστοχες βολές του Τόμας στα 17 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με τη Φενέρ στο +6 (12-18).

inner

Στο τέλος της πρώτης περιόδου και στις αρχές της δεύτερης, ο Πασκουάλ πήρε την απόφαση να πορευτεί με το… second unit, κάτι που είχε ευεργετικά αποτελέσματα για το «τριφύλλι», ειδικά στην άμυνα, όπου έβγαλε περισσότερη μαχητικότητα.

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόλις δύο πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, αλλά δεν βρήκε λύσεις επιθετικά και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο -2 (18-20 στο 15’). Με βολές του Βουγιούκα και του Λοτζέσκι, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (24-24 στο 17’), ενώ κατέθεσαν ψυχή και μαχητικότητα στην άμυνά τους για να κρατήσουν χαμηλά την ομάδα του Ομπράντοβιτς (29-29 στο 19’).

Με δύο τρίποντα από Λοβέρν, Κάλινιτς, οι Τούρκοι ξέφυγαν κάπως (31-35), με τον Λεκαβίτσιους να πετυχαίνει ένα παλικαρίσιο καλάθι ακριβώς με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου για να μειώσει σε 33-35.

inner

Στις αρχές του δεύτερου μέρους, η Φενέρ συντηρούσε μικρές διαφορές για να φτάσει μέχρι και το +7 (39-46 στο 25’). Κάπου εκεί ωστόσο αφυπνίστηκε ο Καλάθης, που πήρε μπρος και με 10 συνεχόμενους πόντους (κι ενώ ήταν άποντος μέχρι εκείνη τη στιγμή) έφερε το παιχνίδι στα ίσα (49-49 στο 28’).

Πάνω όμως που οι «πράσινοι» πίστεψαν πως είχαν αναστρέψει το μομέντουμ, ήρθαν δύο τρίποντα-μαχαιριές από Λοβέρν, Ντίξον για να στείλουν τους φιλοξενούμενους στο +4 (52-56) με το τέλος της τρίτης περιόδου.

inner

Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να περάσει μπροστά στο σκορ μέσα από την καλή του άμυνα, αλλά και πάλι του έλειψε το καθαρό μυαλό. Το 59-61 του 34’ μετατράπηκε σε 61-70 στο 37’, με τους Τούρκους να βρίσκουν λύσεις από Λοβέρν, Σλούκα και Κάλινιτς.

Το τελευταίο τρίλεπτο έμοιαζε διαδικαστική υπόθεση καθώς οι παίκτες του Πασκουάλ δεν έδειχναν να πιστεύουν πως μπορούν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Ομπράντοβιτς εκμεταλλεύτηκε τη «χαλάρωση» που επήλθε στην άμυνα των γηπεδούχων και με καταιγισμό τριπόντων στην επίθεση ξέφυγαν ακόμα και +16 (63-79 στο 39’).

inner

Το τελικό 69-81 υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην 3η συνεχόμενη ήττα του στην Ευρωλίγκα και εντείνει τους προβληματισμούς, με τους «πράσινους» να υποχωρούν στο 5-6 και να κατρακυλούν εκτός οκτάδας. Από την άλλη, η Φενέρμπαχτσε απέδειξε πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αφού πανηγύρισε τη 12η σερί νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις! Παράλληλα, έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας (10-1)

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 33-35, 52-56, 69-81.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας 7, Λάνγκφορντ 4, Παπαγιάννης, Λάσμε, Παππάς 13, Γκιστ 4, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 2, Λοτζέσκι 13 (7 ριμπ.), Καλάθης 14 (7 ασίστ), Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 4.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Γκριν 3, Μέλι 5, Χερσέκ, Κάλινιτς 18 (4/5 τρίποντα), Σλούκας 9 (6 ασίστ), Αρνά, Γκούντουριτς 7, Βέσελι 15 (7 ριμπ., 7 ασίστ), Γκιουλέρ, Ντίξον 3, Ντατόμε 5 (6 ριμπ.), Λοβέρν 16.

inner

inner

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x