Η δεύτερη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκε και σε μεγάλο βαθμό μάθαμε τις ομάδες που θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Στη μεγάλη γιορτή του Τόκιο έχουν εξασφαλίσει θέση σίγουρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Νιγηρία, το Ιράν και η Αυστραλία, αλλά και οι δύο από τις πέντε ευρωπαϊκές ομάδες (Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Τσεχία, Πολωνία) που θα τερματίσουν ψηλότερα.

Οι τρεις ευρωπαϊκές ομάδες που θα τερματίσουν χαμηλότερα από αυτές που έχουν προκριθεί στην οχτάδα (Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Τσεχία, Πολωνία) θα βρεθούν στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Στο συγκεκριμένο θεσμό θα λάβουν μέρος επίσης η Λιθουανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Πουέρτο Ρίκο, η Βενεζουέλα, η Νέα Ζηλανδία, η Γερμανία, η Τυνησία, η Τουρκία και ο Καναδάς.

Αναλυτικά:
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες: ΗΠΑ, Αργεντινή, Νιγηρία, Ιράν, Αυστραλία και οι δύο καλύτερες από Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Τσεχία, Πολωνία.

Στο Προολυμπιακό τουρνουά: Λιθουανία, Ιταλία, Ελλάδα, Βραζιλία, Ρωσία, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο, Βενεζουέλα, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Τυνησία, Τουρκία, Καναδάς και οι τρεις χειρότερες από Σερβία, Ισπανία, Γαλλία, Τσεχία, Πολωνία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube