Ευρώπη

Αυτό είναι το μπάτζετ της Ζαλγκίρις για τη νέα σεζόν

Όπως ανακοίνωσε η Ζαλγκίρις, το συνολικό μπάτζετ της για τη νέα περίοδο θα είναι 9,7 εκατομμύρια ευρώ!

Η πανδημία του κορωνοϊού προκαλεί οικονομική ασφυξία στις ομάδες, που καλούνται να διαχειριστούν την απώλεια των εσόδων από τα εισιτήρια με περικοπές στα έξοδά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ζαλγκίρις ανακοίνωσε πως το συνολικό μπάτζετ της για τη νέα περίοδο θα είναι 9,7 εκατομμύρια ευρώ, τα 7,2 εκ των οποίων θα είναι αποκλειστικά για τα συμβόλαια παικτών και προπονητών.

Ο γενικός διευθυντής των Λιθουανών, Παούλιους Μοτεγιούνας, ανέφερε ότι τα έσοδα της περσινής σεζόν μειώθηκαν λόγω της διακοπής σε 8,8 εκατομμύρια ευρώ από 10,6 που υπολόγιζαν, ενώ είχε απώλειες 800 χιλιάδες ευρώ λόγω των επιστροφών χρημάτων στους φιλάθλους για τα εισιτήρια.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι το 19% των κατόχων διαρκείας της περσινής περιόδου ζήτησαν να τους επιστραφεί το 25% από το ποσό που πλήρωσαν για τα ματς της σεζόν 2019-20, το 57% ζήτησε αυτό το ποσό να λειτουργεί ως αντικαταβολή για τη νέα σεζόν, ενώ το 24% δεν επέλεξε κάτι από τα δύο, κάτι που αποτελεί «δωρεά» προς τον σύλλογο.

Τέλος, ο Μοτεγιούνας τόνισε ότι μειώθηκαν και τα έξοδα της προηγούμενης περιόδου, από 11,9 εκατομμύρια ευρώ στα 9,6, εξαιτίας της διακοπής, ενώ δήλωσε πως στόχος της ομάδας του είναι η πρόκριση στην οκτάδα της Ευρωλίγκας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x