Να είναι και οι 12 παίκτες ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να προσφέρουν είναι η φιλοσοφία που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, όπως τόνισε ο Γιώργος Βόβορας στο περιθώριο της νίκης των «πράσινων» επί του Κολοσσού Ρόδου σήμερα με 90-67.

Παράλληλα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αποκάλυψε την στεναχώρια όλων στην ομάδα για την μη τήρηση της υπόσχεσης περί μαχητικού πνεύματος στα τελευταία ματς στην Ευρώπη και ζήτησε βελτίωση της άμυνας για να έρθουν επιτυχίες στο υψηλό επίπεδο της Euroleague!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:
«Θεωρώ ότι το επίπεδο της ενέργειας του Κολοσσού είναι σαν ομάδας Euroleague. Είναι μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, εύκολο το κάνουμε εμείς. Το επίπεδο της διάθεσης και της ενέργειας ήταν αυτό που έπρεπε να κοιτάξουμε μετά τις δύο ήττες στην Euroleague και νομίζω ότι πήραμε ένα καλό βαθμό στο πως πήγαμε στα ριμπάουντ, στο πως πιέσαμε και στην άμυνά μας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, αν θέλουμε να βελτιωθούμε πρέπει η άμυνά μας να είναι σε υψηλά στάνταρ.

Παίκτες όπως ο Όγκαστ και ο Μπέντιλ ήταν έξω για αρκετό καιρό και χρειάζονται χρόνο. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα βρούμε ρυθμό και θα μπορέσουμε να στηριζόμαστε σε 12 παίκτες. Θέλω 12 παίκτες να είναι πάντα έτοιμοι, αυτή είναι η φιλοσοφία. Θέλει χρόνο ο Μακ. Από την ώρα που ήρθε παίζουμε περισσότερα παιχνίδια παρά προπονήσεις. Ο Καλαϊτζάκης μπαίνει με αυτή την νοοτροπία, θα βρει τον ρόλο του. Οποιοσδήποτε νέος αν θέλει να μπει στον Παναθηναϊκό μπορεί να μπει μέσω της άμυνας.

Μέσα από την εξέλιξη αυτών των παικτών, θα εξελιχθεί και ο Παναθηναϊκός. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες από την αρχή. Έχουν τρομερή διάθεση και ενέργεια και είναι ο μόνος τρόπος να εξελιχθούν τόσο οι ίδιοι, όσο και η ομάδα.

Δεν πρέπει να βάζουμε στόχους μακρινούς, αλλά να κοιτάμε κάθε αγώνα. Υπάρχει στεναχώρια στην ομάδα, γιατί αυτό που είχαμε υποσχεθεί ότι θα παλεύουμε μέχρι το τέλος, δεν το κάναμε στα τελευταία δύο παιχνίδια. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα αν θέλουμε να κάνουμε νίκες στην Euroleague, γιατί εκεί το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube