Σκληρή κριτική στους Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς και Γιώργο Βασιλακόπουλο, καθώς θεωρεί πως εξαιτίας των αποφάσεών τους η FIBA έχασε την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, άσκησε ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς.

Από ‘κει και πέρα, ο σπουδαίος Σέρβος προπονητής τόνισε πως δεν ήταν ρεαλιστική η συνέχεια της Ευρωλίγκας, ενώ αποκάλυψε πως κάποτε είχε σκεφτεί να μετατρέψει στην Παρτίζαν ως την αναπτυξιακή ομάδα των Σπερς στην Ευρώπη.

«Η κατάσταση ήταν περίπλοκη για την Ευρωλίγκα. Εκτός από μερικές ομάδες, στις υπόλοιπες Αμερικανοί είχαν φύγει και θα υπήρχαν προβλήματα για την επιστροφή τους. Θα έμπαιναν και σε οικονομικό πρόβλημα. Εάν η σεζόν συνεχίζονταν, τότε θα έπρεπε να καταβληθεί το 85% του συμβολαίου τους, ενώ τώρα που ακυρώθηκε το 80%. Επίσης, θα υπήρχαν και προβλήματα στην προετοιμασία, λόγω της καραντίνας, ενώ οι παίκτες που είχαν λήξει τα συμβόλαιά τους δεν είχαν μεγάλη όρεξη να παίξουν. Δεν ήταν ρεαλιστικό για να συνεχίσει η σεζόν. Από την στιγμή, όμως, που δίνεις εγγυημένα συμβόλαια δέκα ετών, τότε δεν υπολογίζεις τις εγχώριες διοργανώσεις», δήλωσε αρχικά ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς στο «Danas Conference Center» και στη συνέχεια άσκησε κριτική στη FIBA και στις αποφάσεις της από το 2000:

«Η FIBA έχασε την πιο σημαντική διασυλλογική διοργάνωση και οι πρώτοι που φταίνε είναι οι Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς και Γιώργος Βασιλακόπουλος».

Μάλιστα, ο «Ντούλε» έκανε και την αποκάλυψε πως παραλίγο να μετατρέψει την Παρτίζαν ως αναπτυξιακή ομάδα των Σπερς: «Όταν η Παρτίζαν βρισκόταν σε μεγάλη κρίση, είχα τότε καλές σχέσεις με τον προπονητή και τον τζένεραλ μάνατζερ των Σπερς και έτσι προσπάθησα να κάνω την Παρτίζαν ως αναπτυξιακή ομάδα. Αυτό θα πρόσφερε περίπου 3 εκατ. ευρώ, αλλά δεν υπήρχε η νομική βάση για να προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ».