Euroleague

Διατηρεί τις ίδιες ομάδες για το 2020/21 η Ευρωλίγκα

Καμία προσθαφαίρεση δεν θα υπάρχει στην… 18άδα της φετινής περιόδου.

Την απόφαση να μην υπάρχει καμία διαφοροποίηση στη σύνθεση των ομάδων για το 2020/21 κατέληξε η Ευρωλίγκα.

Όπως έγινε γνωστό από την τηλεδιάσκεψη του Τζόρντι Μπερτομέου με τους εκπροσώπους των έντεκα κλαμπ που έχουν «κλειστό» συμβόλαιο, δεν θα υπάρξει καμία προσθαφαίρεση.

Έτσι ο «χάρτης» της επόμενης περιόδου θα αποτελείται από τις εξής ομάδες: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χίμκι, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Βαλένθια (Ισπανία), Φενέρμπαχτσε, Εφές Αναντολού (Τουρκία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) και Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Μπάγερν Μονάχου, Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Βιλερμπάν (Γαλλία).

Θέση στην Ευρωλίγκα θα έπαιρναν βάσει καταστατικού οι δύο ομάδες του τελικού του Eurocup (που όμως δεν θα ολοκληρωθεί), ενώ οι υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις θα δίνονταν με wild card, πιθανότατα στον πρωταθλητή της Αδριατικής Λίγκας, στον πρωταθλητή ή φιναλίστ της Γερμανίας και στον πρωταθλητή ή φιναλίστ της VTB League. Η απόφαση της Ευρωλίγκας αναμένεται να δυσαρεστήσει αρκετές ομάδες, όπως η Βίρτους Μπολόνια και η Παρτιζάν, που ήθελαν να κερδίσουν θέση στη νέα διοργάνωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x