Οι «ερυθρόλευκες» προέρχονται από την άνετη νίκη επί της Ναμούρ στo ΣΕΦ και θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους. Η αποστολή έφτασε στο Λεβάντε το μεσημέρι της Τετάρτης και προπονήθηκε στο «Pabellon Municipal Fuente de San Luis».

Στην Ισπανία δεν ταξίδεψαν οι Άννα Σπυριδοπούλου και Βασιλική Λούκα, οι οποίες παραμένουν τραυματίες και συνεχίζουν το πρόγραμμά τους.

H αποστολή αποτελείται από τις: Πηνελόπη Παυλοπούλου, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, Τζέσικα Τόμας, Άννα Γιουρτσένκοβα, Μπασάρα Γκρέιβς, Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, Αγγελική Νικολοπούλου, Τζάκι Γέμελος, Αφροδίτη Κοσμά και Μαρία Αυτζή.

Ο Γιώργος Παντελάκης δήλωσε για την αναμέτρηση: «Είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Για μας είναι ο πρώτος τελικός μας για το Euro Cup. Ουσιαστικά, μια αναμέτρηση που κρίνει πολλά σχετικά για τον όμιλο μας. Εμείς σε κάθε παιχνίδι στοχεύουμε τη νίκη. Έτσι και μέσα στην Ισπανία θα δώσουμε τα πάντα για να επιτρέψουμε με το θετικό αποτέλεσμα.

Η Βαλένθια είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, όμως όλο αυτό το διάστημα δουλεύουμε καλά και θεωρώ ότι είμαστε στο επίπεδο που χρειάζεται για το βήμα παραπάνω. Έχουμε απουσίες, όμως, αυτή δεν είναι δικαιολογία και δεν σκεφτόμαστε ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύω ότι όποιος καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό, έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και αυτό θα προσπαθήσουμε και εμείς από τη μεριά μας».

Η αρχηγός Εβίνα Σταμάτη τόνισε πως: «Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στον όμιλο για το Eurocup, είχαμε… κυκλώσει την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η Valencia είναι μία αντίπαλος που δεν μπορείς να την υποτιμήσεις, διαθέτει ισχυρό ρόστερ και θεωρώ ότι μαζί της θα παλέψουμε για την κορυφή του ομίλου. Είναι σημαντικό να μαζέψουμε νίκες για τη συνέχειά μας στην διοργάνωση και θέλουμε να φύγουμε αήττητες στο Euro Cup από την Ισπανία».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube