Μουντομπάσκετ 2023

«Δώρο» στην Εθνική από την Τσεχία, αλλά το… παράκανε

Η εξαιρετική Τσεχία έκανε το χατίρι της Εθνικής νικώντας με 93-71 την Βραζιλία και την έβγαλε από την υποχρέωση να κερδίσει τις ΗΠΑ. Πώς προκρίνεται πλέον στους «8» η ελληνική ομάδα.

Η Τσεχία έκανε το… καθήκον της κερδίζοντας με 93-71 την Βραζιλία και έτσι η Εθνική δεν έχει ως μονόδρομο πρόκρισης τη νίκη επί των ΗΠΑ.

Η ελληνική ομάδα ούτως ή άλλως προκρινόταν με 2/2 απέναντι σε ΗΠΑ και Τσεχία, αλλά πλέον και αν χάσει από τους Αμερικανούς, μπορεί να προκριθεί ως δεύτερη. Πώς; Θα πρέπει να κερδίσει τη Δευτέρα την Τσεχία με 12 πόντους διαφοράς, ώστε στην τριπλή ισοβαθμία με την Βραζιλία (εφόσον αυτή φυσικά χάσει από τις ΗΠΑ) να προκριθεί ως δεύτερη. Φυσικά αυτή η διαφορά που θα χρειαζόταν η Εθνική θα ήταν μικρότερη αν δεν διασύρονταν οι Βραζιλιάνοι, αλλά… ας είναι.

Κορυφαίος ο Τόμας Σατοράνσκι με 20 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ, εξαιρετικός και ο Οντρέι Μπάλβιν με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τη Δευτέρα στις 11:30 το Ελλάδα-Τσεχία και στις 15:30 το ΗΠΑ-Βραζιλία.

Αποστολή στη Σενζέν, Χρήστος Ρομπόλης

Η Τσεχία μπήκε ορεξάτη και στο εξάλεπτο προηγήθηκε επτά (11-18) χάρη κυρίως στις εξαιρετικές συνεργασίες Σατοράνσκι και Μπάλβιν. Ο Γκαρσία ανέλαβε πρωτοβουλίες στην επίθεση και ηγήθηκε της αντίδρασης της Βραζιλίας, που πλησίασε στο καλάθι (16-18). Ο Μπάλβιν έστησε πάρτι απέναντι στους ψηλούς της «σελεσάο» φτάνοντας γρήγορα τους 11 πόντους και παρά τη δράση του Μπαρμπόσα οι παίκτες του Ρόναν Γκίντσμπουργκ έφτασαν ξανά στο +6 (26-32). Το τάιμ άουτ του Πέτροβιτς δεν άλλαξε τίποτα και οι Τσέχοι με εξαιρετικό μπάσκετ έφτασαν στο +15 (28-43) κλείνοντας το πρώτο μέρος με διαφορά 13 πόντων, 32-45.

Ο Σατοράνσκι ήταν… on fire και οδήγησε την Τσεχία στο +20 (34-54) στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου μέρους. Η Βραζιλία έμοιαζε να μην έχει απάντηση παρουσιάζοντας τραγικό πρόσωπο στο πλέον ακατάλληλο ματς. Σε μια αναλαμπή πάντως πλησίασε στους 13 με τρίποντα του Μπενίτε (44-57), δίχως όμως συνέχεια. Ο πολύτιμος Σιλμπ σε ένα γκολ-φάουλ γύρισε το πόδι του και αποχώρησε λαβωμένος, αλλά η ομάδα του δεν είχε πρόβλημα να ξεφύγει με 19 (46-65). Η Βραζιλία πέταξε λευκή πετσέτα, ο Πέτροβιτς έριξε στο παρκέ τα «δεύτερα» και η Τσεχία έφτασε στους 29 (54-83) με κάρφωμα του Μπάλβιν τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Η «σελεσάο» προς όφελος της… Ελλάδας συμμάζεψε κάπως την κατάσταση στο φινάλε (69-88)

Δεκάλεπτα: 16-20, 32-45, 46-65, 71-93

Διαιτητές: Λαντσαρίνι (Ιταλία), Ανάγια Φρέιλε (Παναμάς), Αουνκρόγκερς (Λετονία)

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x