Μουντομπάσκετ 2023

«Έδειξε τα δόντια» της και περιμένει δώρο από τις Η.Π.Α. η Τσεχία!

Ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση έμεινε η Τσεχία, οι οποία επιβλήθηκε 89-76 της απογοητευτικής Ιαπωνίας και λογικά οδεύει σε τελικό πρόκρισης κόντρα στους Τούρκους.

Έβγαλε την απαιτούμενη αντίδραση και δικαιώθηκε η Τσεχία. Το σύνολο του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ επικράτησε 89-76 της Ιαπωνίας και κρατάει στα χέρια της τις όποιες ελπίδες πρόκρισης της, αν οι Αμερικανοί κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην Τουρκία.

Οι Τσέχοι δεν κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν την νωθρότητα των αντιπάλων τους στα πρώτα λεπτά, γεγονός που επέτρεψε στους Ιάπωνες να επιστρέψουν δίχως ιδιαίτερο κόπο στο ματς και να ισοφαρίσουν στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-18).

Στην συνέχεια η παρέα του Σατοράνσκι κατόρθωσε να κρατήσει ένα μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα, με πρωτεργάτες τον «γερόλυκο» Σίλμπ και και τον εξαιρετικό Μπόχατσικ, ο οποίος έκρυψε την μέτρια εμφάνιση του Σατοράνσκι.

Η κυριαρχία των τυπικά γηπεδούχων έμελλε να εδραιωθεί μετά την ανάπαυλα, όταν μπήκε στην εξίσωση του και ο μέχρι τότε άφαντος ηγέτης των Τσέχων, όσο και ο Αούντα. Οι Ιάπωνες δεν έβρισκαν εύκολα λύσεις από μακριά, η διαφορά έφτασε μέχρι και τους έντεκα (60-49) και εν τέλει το δεκάλεπτο τελείωσε με το σκορ στο 64-55.

Η ολιγόλεπτη παρουσία του Χατσιμούρα στον πάγκο αποδείχθηκε καταστροφική για τους Ιάπωνες, καθώς στο διάστημα αυτό οι Τσέχοι έτρεξαν ένα σερί 7-0, ανέβασαν την διαφορά στους 14 (69-55) και από κει και πέρα απλώς διαχειρίστηκαν το υπέρ τους σκορ, με οδηγό τον εξαιρετικό Σατοράνσκι, ο οποίος πέτυχε οκτώ πόντους στην τελευταία περίοδο, ενώ είχε μόλις επτά στις τρεις πρώτες περιόδους.

Το τελικό 89-76 φέρνει το σύνολο του Γκίνζμπουργκ μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία, καθώς αν οι Τούρκοι ηττηθούν σήμερα από τις Η.Π.Α., το μεθαυριανό μεταξύ τους ματς αποκτά χαρακτήρα τελικού όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Από την άλλη, οι Ιάπωνες δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, καθώς προδόθηκαν από την αγωνιστική τους ανωριμότητα. Σούταρε με 31% από το τρίποντο, υπέπεσε σε 14 λάθη ενώ επέτρεψε στους αντιπάλους της να πάρουν 14 επιθετικά ριμπάουντ. Κάπως έτσι, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων η προσπάθεια των Χατσιμούρα (21 πόντοι, πρώτος Ιάπωνας που ξεπερνάει τους 20 πόντους σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου από το 1998) και Γουατανάμπε (15 πόντοι).

Όσον αφορά τους θριαμβευτές, οι Σιλμπ και Μπόχατσικ σταμάτησαν στους 22 πόντους, την ώρα που ο Σατοράνσκι είχε 15 με 7 ασίστ
και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 40-45, 55-64, 76-89





Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x