Euroleague

Έκανε… δώρο στους «αιώνιους» ο Σάρας

Δεν χαρίζεται η Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Σάρας επικράτησε 85-79 της Μπάγερν, που αποτελεί εμπόδιο για τους «αιώνιους» στον δρόμο για τα play off και παρέμεινε ζωντανή (με λίγες ελπίδες) για πρόκριση.

Έκανε τα εύκολα… δύσκολα, αλλά στο τέλος χαμογέλασε η Ζαλγκίρις και μαζί της και οι «αιώνιοι».

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους επικράτησε 85-79 (αν και είχε διψήφιες διαφορές σε σημαντικό μέρος του αγώνα) της Μπάγερν Μονάχου στη Λιθουανία και έριξε στο 12-14 τους Γερμανούς, που είναι από τα εμπόδια που έχουν να ξεπεράσουν στον δρόμο για την είσοδο στα play off. Έτσι, παραμένουν σίγουρα κάτω από τον Ολυμπιακό, ενώ στην καλύτερη θα έχουν το ίδιο ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό, που έχει δύσκολο έργο την Παρασκευή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Γκριγκόνις με 18 πόντους, συν 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ξεχώρισε μαζί με τον Ντέιβις που είχε 16 πόντους και 4 ριμπάουντ-3 ασίστ για τους νικητές, που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Τζέντοβιτς με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ ξεχώρισε για τους ηττημένους.

Το ματς
Καθόλου… αποφασισμένες ή τέλος πάντων ζεστές δεν μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ της Zalgirio Arena, με το παιχνίδι να «κολλάει» στο 0-0 στα πρώτα δυόμιση (αγωνιστικά) λεπτά. Τελικά μπήκε… γκολ στα 07:23’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με τον Ραντόσεβιτς να συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι σε εκείνο το σημείο και τον Ντέιβις να ισοφαρίζει με δύο εύστοχες βολές περίπου μισό λεπτό μετά. Από την αρχή φαινόταν δηλαδή ότι θα ακολουθήσει «μάχη». Αυτό επιβεβαιώθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι για πρώτη φορά με το καλάθι του Γουάιτ στο 6’ για το 8-7 για να κάνει επιμέρους σκορ 5-3 η Μπάγερν για το τελευταίο προβάδισμα των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο και το 11-12 με το τρίποντο του Λούτσιτς. Γκριγκόνις, Μιλάκνις και Γουόκαπ κουβάλησαν την ομάδα του Σάρας σε δημιουργία και σκορ για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 22-20 με το καλάθι του Τόμπσον.

Οι Βαυαροί κατάφεραν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ στο πρώτο τρίλεπτο και συγκεκριμένα μέχρι το 30-25 με το καλάθι του Γουάιτ, με τον Γκριγκόνις να πηγαίνει στη συνέχεια την ομάδα του στο +7 με τον έβδομο του πόντο, ενώ ο Ντέιβις ανέλαβε δράση και βοήθησε ώστε να χτιστεί σιγά-σιγά διψήφια διαφορά. Στο 1’ λεπτό πριν το φινάλε πήγε το παιχνίδι στο +13 με τον 14ο πόντο του Αμερικανού σέντερ και σε αυτά τα επίπεδα διατηρήθηκε και με το νέο του καλάθι για το 48-35. Τζέντοβιτς με 7 πόντους και Μπούκερ με 8 πόντους διακρίθηκαν από τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος.

Απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης ήταν η Ζαλγκίρις και στο τρίτο δεκάλεπτο, διατηρώντας τη διαφορά της με την ομάδα του Ράντονιτς σε διψήφιο αριθμό, αφού το σχετικά γρήγορο καλάθι του Γουίλιαμς δεν έδωσε ώθηση στην ομάδα του. Διότι, Ντέιβις και Γκριγκόνις οδήγησαν τους «πράσινους», αλλά ο Ουλάνοβας με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έστειλε δις τους γηπεδούχους στο +18 (55-37, 57-39) για πρώτη φορά. Σε αυτήν την απόσταση βρέθηκε σε τρία σημεία του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του Σάρας.

Το πρώτο και το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τα καλύτερα της Μπάγερν. Από το δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου και μετά οι Γερμανοί ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους και μπήκαν στο κόλπο για να πάρουν το ματς, αφού προηγήθηκαν κάνοντας μίνι σερί. Στα τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε ο Τζέντοβιτς με 2/2 βολές έφτασε στους 17 πόντους (και τελευταίους στον αγώνα) έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα (77-68). Ο Ντέρικ Γουίλιαμς και ο Ντάνγκουμπιτς, κράτησαν όρθια την Μπάγερν, διατηρώντας την σε επαφή με το σκορ, όποτε η Ζαλγκίρις αντιδρούσε (με Ουλάνοβας και Γουόκαπ). Οι Γερμανοί έφτασαν μέχρι το -5 (83-78) με το καλάθι του Λούτσιτς, οι Λιθουανοί έπαιξαν και με τον χρόνο στο τέλος και με ψυχραιμία στο φινάλε κλείδωσαν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 48-35, 69-53, 85-79

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x