Μπορεί απόψε να αρχίζει η φάση των ομίλων στο ποδοσφαιρικό Champions League, αλλά και στο αντίστοιχο μπασκετικό αρχίζει η δράση με τα προκριματικά.

Η πρεμιέρα περιλαμβάνει απόψε τους πρώτους αγώνες του πρώτου από τους δύο προκριματικούς γύρους, από τους οποίους θα προκύψουν οι οκτώ ομάδες, οι οποίες θα συμπληρώσουν (ανά δύο) τους τέσσερις ομίλους της κανονικής περιόδου.

Το σημερινό πρόγραμμα:
18:30: Καρχού Μπάσκετ (Φινλανδία) – Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία) (1)
19:00: Ίντερ Μπρατισλάβα (Σλοβακία) – Φρίμπουργκ (Ελβετία) (2)
19:00: Σομπατέλι (Ουγγαρία) – Οραντέα (Ρουμανία) (3)
19:00: Κεραυνός Λευκωσίας (Κύπρος) – Μπάκεν Μπέαρς (Δανία) (4)
19:30: Σοντερτάλιε Κινγκς (Σουηδία) – Μπαλκάν Μπότεβγκραντ (Βουλγαρία) (5)
19:30: Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Χρόνινχεν (Ολλανδία) (6)
21:00: Κάπφενμπεργκ Μπουλς (Αυστρία) – Κίεβο (Ουκρανία) (7)
21:00: Σίγκαλ Πρίστινα (Κόσοβο) – Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) (8)

Οι αγώνες είναι διπλοί και οι επαναληπτικοί θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη 20/9 στις έδρες όσων σήμερα είναι φιλοξενούμενοι.

Οι οκτώ ομάδες που θα περάσουν από τα παραπάνω ζευγάρια θα αντιμετωπίσουν τους παρακάτω αντιπάλους στον δεύτερο προκριματικό γύρο, που θα διεξαχθεί στις 26 και 29-30 Σεπτεμβρίου:

Τορούν (Πολωνία) – Νικητής 1
Βόννη (Γερμανία) – Νικητής 2
Βέντσπιλς (Λετονία) – Νικητής 3
Λιετκαμπέλις (Λιθουανία) – Νικητής 4
Αντβέρπ (Βέλγιο) – Νικητής 5
Μόρναρ (Μαυροβούνιο) – Νικητής 6
Μπούργος (Ισπανία) – Νικητής 7
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) – Νικητής 8.

Υπενθυμίζεται πως:

Η ΑΕΚ μετέχει στον Β΄όμιλο μαζί με τις Άνβιλ (Πολωνία), Μπαντίρμα (Τουρκία), Ορτέζ (Γαλλία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) και Ράστα Βέχτα (Γερμανία). Σε αυτό τον όμιλο θα καταλήξουν κάποια από τις Αντβέρπ και Σοντερτάλιε ή Μπαλκάν Μπότεβγκραντ και κάποια από τις Μπούργος και Κάπφενμπεργκ ή Κίεβο.

Το Περιστέρι μετέχει στον Γ’ όμιλο μαζί με τις Μπάμπεργκ (Γερμανία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Γκαζιαντέπ (Τουρκία), Τενερίφη (Ισπανία) και Ρίγα (Λετονία). Σε αυτό τον όμιλο θα καταλήξουν κάποια από τις Νίζνι Νόβγκοροντ και Πρίστινα ή Λέγκια Βαρσοβίας και κάποια από τις Μόρναρ και Μπενφίκα ή Χρόνινχεν.

Ο ΠΑΟΚ μετέχει στον Δ’ όμιλο μαζί με τις Σαραγόσα (Ισπανία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπρίντιζι (Ιταλία), Ντιζόν (Γαλλία) και Νεπτούνας (Λιθουανία). Σε αυτό τον όμιλο θα καταλήξουν κάποια από τις Βέντσπιλς και Σομπατέλι ή Οραντέα και κάποια από τις Βόννη και Ίντερ Μπρατισλάβα ή Φρίμπουργκ.

Οι αγώνες της κανονικής περιόδου θα αρχίσουν στις 15 Οκτωβρίου.