Μουντομπάσκετ 2023

Επιβιώσε στο ντέρμπι της τιμής η Ανγκόλα!

Θριαμβεύτρια στο ντέρμπι των ουραγών του τέταρτου ομίλου η Ανγκόλα, η οποία χρειάστηκε την παράταση για να επικρατήσει 84-81 των αξιόμαχων Φιλιππίνων.

Νίκη παρηγοριάς πέτυχε η Ανγκόλα, η οποία έκαμψε την αντίσταση των Φιλιππινέζων και επιβλήθηκε 84-81 μετά από 45 λεπτά αγώνα, έχοντας ως κορυφαίους τους Χοακίμ και Μορέιρα.

Οι Ανγκολέζοι έδειξαν εξ αρχής διάθεση να επιβάλουν την υπεροχή τους στο ματς, έχτισαν από νωρίς μια φορά επτά πόντων (18-11), όμως την απώλεσαν, κυρίως λόγω των λαθών (έξι στην πρώτη περίοδο) και των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ.

Οι Φιλιππινέζοι ωστόσο αποδεικνύονταν πολύ αναποτελεσματικοί στην επίθεση (είχαν φτάσει να σουτάρουν με 28% εντός πεδιάς). Αυτή η ανομβρία έδωσε τη δυνατότητα στην Ανγκόλα να τρέξει ένα σερί 7-0 και να βρεθεί στο +9 (35-26), τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Το comeback των Ασιατών διακόπηκε από ένα τρίποντο του Μουρ, όμως η ομάδα του Ιγκουάο πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω με τέσσερις πόντους χάρη σε τρίποντο του Πέρες.

Μετά την ανάπαυλα η διαφορά έφτασε σε διψήφια τιμή για πρώτη φορά (46-36), όμως οι Ασιάτες έβγαλαν ξανά αντίδραση και με μπροστάρη και πάλι τον Πέρες έφτασαν την διαφορά στους πέντε (46-41). Για καλή τύχη της ομάδας του Κόστα, ο Χοακίμ δεν είχε σκοπό να αφήσει τους Φιλιππινέζους να πάρουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Με την καθοριστική συμβολή του, η Ανγκόλα έφτασε μέχρι και το +12 (61-49). Το διαφαινόμενο εύκολο μεσημέρι για τους Αφρικανούς δεν έμελλε να πραγματωθεί, καθώς οι Φιλιππίνες επέστρεψαν -ξανά- στην διεκδίκηση του αγώνα.

Αυτή τη φορά δεν λάθεψε στην τελική προσπάθεια, στέλνοντας το ματς στους τέσσερις. Ακολούθησαν δύο τρίποντα από τους Πέρες και Πογκόι, με τα οποία οι Φιλιππινέζοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου!

Όταν η μπάλα άρχισε να «ζυγίζει» τόνους, ο Μοράις δήλωσε παρών. Ο μέχρι τότε άφαντος ηγέτης των Ανγκολέζων, πέτυχε έξι αναπάντητους πόντους στο τελευταίο λεπτό, μετατρέποντας το -3 σε +3 (73-70).

Ο Πέρες απάντησε πίσω από την γραμμή των 6.75μ., αστόχησε όμως στο τελευταίο σουτ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί, η Ανγκόλα επέστρεψε γρήγορα από το προσωρινό -3 (76-73), έφτασε να προηγείται με 80-76 και εντέλει πανηγύρισε τη νίκη με 84-81, κάνοντας το 1-2, ρεκόρ που της δίνει ένα προβάδισμα ενόψει των αγώνων για τις θέσεις 17-32.

Από τους νικητές ξεχώρισε ο Χοακίμ που σταμάτησε στους 20 πόντους με 7 ριμπάουντ, ενώ double-double πέτυχε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Γιανίκ Μορέιρα ( 12 πόντοι και 15 ριμπάουντ).

Στον αντίποδα, δεν ήταν αρκετή η υπερπροσπάθεια του «διπλού» Μπλατς (23 πόντοι και 12 ριμπάουντ) και του νατουραλιζέ Πέρες (17 πόντοι).

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-34, 54-46, 73-73, παρ. 84-81





Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x