Επικαιρότητα

Ερντογάν σε Μακρόν: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στηρίζεις Ελλάδα – Κύπρο

Ο Τούρκος πρόεδρος, φέρεται να χαρακτήρισε τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου «μαξιμαλιστικές» που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Τη δυσαρέσκειά του για τη γαλλική στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο φέρεται να εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν κατά την αιφνιδιαστική τηλεφωνική τους συνομιλία την Τρίτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν είπε στον Μακρόν ότι δεν καταλαβαίνει γιατί στηρίζει Παρίσι και Λευκωσία.

Χαρακτήρισε τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου «μαξιμαλιστικές» και είπε ότι αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η ένταση υπάρχει επειδή αγνοούνται τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία θέλει να επιλύσει όλα τα ζητήματα μιλώντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», φέρεται να είπε στον Μακρόν ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι περιμένει από το Παρίσι λογική και εποικοδομητική στάση, να υπάρχουν συνεχώς ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας.

Ειδικά για τη Σύνοδο Κορυφής που θα εξετάσει το ζήτημα των κυρώσεων ο Ερντογάν είπε στον Μακρόν ότι αναμένει «μια εποικοδομητική στάση που ενισχύει τον διάλογο και τη συνεργασία. Θα είναι σημαντική για τη δημιουργία δυνατοτήτων επίλυσης των περιφερειακών προβλημάτων». 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x