sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φενέρμπαχτσε: Με Ιτούδη για την επιστροφή σε εποχές… Ομπράντοβιτς

Με όπλο τον Δημήτρη Ιτούδη, σημαντικές μεταγραφές έμπειρων παικτών αλλά και στοιχήματα που αξίζουν τον κόπο, η Φενέρμπαχτσε ονειρεύεται να γίνει αφεντικό της... Πόλης και όχι μόνο.

Η Φενέρμπαχτσε τα άλλαξε όλα μέσα σε ένα καλοκαίρι. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος απέναντι στην «άδεια» Αναντολού Εφές δεν αρκούσε για να σώσει τη θέση του ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά την παταγώδη αποτυχία της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Η ανοικοδόμηση άρχισε με την πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Αποχώρησαν δύο «κολώνες» ετών για την ομάδα, όπως ο Νάντο Ντε Κολό και ο Γιαν Βέσελι, ενώ μόλις 4-5 παίκτες από τον περσινό κορμό παρέμειναν στις θέσεις τους.

Το ρόστερ ενισχύθηκε με παίκτες που γνωρίζουν καλά από δύσκολες αποστολές, όπως οι Μπιέλιτσα, Καλάθης, Γουίλμπεκιν, Χέιζ και Τζεκίρι, αλλά και με «στοιχήματα» που αξίζουν τον κόπο παρά την απουσία εμπειρίας από την Ευρωλίγκα, όπως οι Μότλεϊ και Έντουαρντς. Η διοίκηση έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρόστερ που θα επαναφέρει τη Φενέρ στα επίπεδα της χρυσής επταετίας Ομπράντοβιτς με τις πέντε παρουσίες σε Final 4 και τον έναν τίτλο. Γιατί η Εφές τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε αφεντικό της Πόλης και στην ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης θέλουν αυτό να αλλάξει…

Ήρθαν: Δημήτρης Ιτούδης (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τζόναθαν Μότλεϊ (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Σκότι Γουίλμπεκιν (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Τόνι Τζεκίρι (Ούνιξ Καζάν), Νάιτζελ Χέιζ (Μπαρτσελόνα), Κάρσεν Έντουαρντς (Ντιτρόιτ Πίστονς), Νεμάνια Μπιέλιτσα (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς), Νικ Καλάθης (Μπαρτσελόνα)

Έφυγαν: Σάσα Τζόρτζεβιτς (ελεύθερος), Νάντο Ντε Κολό (Βιλερμπάν), Γιαν Βέσελι (Μπαρτσελόνα), Ακίλε Πολονάρα (Αναντολού Εφές), Πιέρια Χένρι (ελεύθερος), Αχμέτ Ντουβερίογλου (Μπούρσασπορ), Ντανίλο Μπάρτελ (ελεύθερος), Μαριάλ Σαγιόκ (ελεύθερος), Τζεχάιβ Φλόιντ (Γαλατάσαραϊ), Μαρκέλ Σταρκς (Νταρουσάφακα).

Παραμένουν: Μελίχ Μαχμούτογλου, Μάρκο Γκούντουριτς, Νταϊσόν Πιέρ, Ντέβιν Μπούκερ, Σεχμούς Χαζέρ, Μετετσάν Μπιρσέν, Ισμέτ Άκπιναρ, Ταρίκ Μπιμπέροβιτς.

Φενέρμπαχτσε: Με Ιτούδη για επιστροφή σε εποχή Ομπράντοβιτς

Αστέρι: Μπορεί να έχει πατήσει τα 34, αλλά ο Νεμάνια Μπιέλιτσα μπορεί να κάνει τη διαφορά στη Φενέρμπαχτσε. Ο άνθρωπος που έφυγε το 2015 ως MVP της Ευρωλίγκας επιστρέφει ως πρωταθλητής του ΝΒΑ. Και παρότι δεν έχει μεγάλη αθλητικότητα, η κλάση και η εμπειρία του αρκούν για να ηγηθεί της Φενέρ και πάλι. Εφόσον μείνει μακριά από τραυματισμούς φυσικά.

Ποιον να προσέξετε: Είμαστε… διχασμένοι ανάμεσα σε Τζόναθαν Μότλεϊ και Κάρσεν Έντουαρντς. Ο πολυσύνθετος ψηλός έκανε θραύση στη Λοκομοτίβ Κουμπάν και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε επίπεδο Ευρωλίγκας, όπως και ο βραχύσωμος γκαρντ που είναι μεγάλη καλαθομηχανή.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Ένας… Γουίλ Κλάιμπερν θα ήταν ταμάμ για τη Φενέρ, αλλά επέλεξε την Εφές. Ο Αμερικανός που έχει συνεργαστεί άριστα με τον Δημήτρη Ιτούδη θα μπορούσε να προσφέρει άλλη υπόσταση στη θέση «3» της ομάδας και να είναι ένας ακόμη πόλος δημιουργίας.

Μεγάλο ατού: Ο Δημήτρης Ιτούδης. Μετά από την… ταλαιπωρία που πέρασε στη μετα-Ομπράντοβιτς εποχή η Φενέρμπαχτσε έχει έναν προπονητή αποδεδειγμένης κλάσης και ικανό να φτιάξει σχεδόν από την αρχή ένα σύνολο για να επιστρέψει, αρχικά, στα playoffs και να κοιτάξει ψηλότερα.

Μεγάλο ερωτηματικό: Πόσο γρήγορα θα αποδώσει όπως μπορεί η Φενέρμπαχτσε; Με νέο προπονητή που έλειπε από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, λιγοστά σημεία αναφοράς από πέρσι και πολλές προσθήκες, είναι άγνωστο πότε θα δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της Φενέρ και αν το έδαφος που θα έχει χάσει μέχρι να ρολάρει θα της στοιχίσει ή όχι.

Πρόβλεψη πορείας: Μετά από τρεις αποτυχημένες σεζόν η Φενέρμπαχτσε δεν γίνεται, βάσει ποιότητας, να μείνει εκτός playoffs. Τόσο πόσο παραπέρα θα προχωρήσει, θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα αφομοιώσει τις αρχές του Δημήτρη Ιτούδη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x