Ελλάδα

Φουλ για ανακατασκευή του «Πέτρος Καπαγέρωφ»

Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ «Πέτρος Καπαγέρωφ», καθώς εγκρίθηκε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και ΓΓΑ.

Ένα νέο και πιο σύγχρονο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και χωρητικότητας 1.600 θέσεων πρόκειται να αποκτήσει ο Πειραιάς.

Εγκρίθηκε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση της ανακατασκευής του «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, μπαίνει τέλος στη στασιμότητα δύο δεκαετιών, που είχε ως αποτέλεσμα να μαραζώσει η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση και να ξεσπιτωθούν Σωματεία της περιοχής.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε δήλωσή της σημειώνει: «Υλοποιούμε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση 30 αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Συνεχίζουμε με την ανακατασκευή του «Καπαγέρωφ» που θα χρηματοδοτηθεί 8,5 εκατ. € από πόρους της Περιφέρειας και θα εκτελεστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της. Το «Καπαγέρωφ» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την εξέλιξη του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ στον Πειραιά και παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο από το 1998».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι σημαντικό ότι ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα. Μετά από πολλά χρόνια το ιστορικό αυτό γήπεδο που γνώρισε ημέρες μεγάλης δόξας θα τεθεί και πάλι στη διάθεση των συλλόγων και στη νεολαία του Πειραιά. Ένα γήπεδο που παρά τις υποσχέσεις και εξαγγελίες που υπήρχαν κατά καιρούς, παρέμενε εγκαταλελειμμένο εδώ και δύο δεκαετίες. Πλέον, μετά και την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι διαδικασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία, προκειμένου ο Πειραιάς να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό γήπεδο μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x