Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έχει τη δυνατότητα να υπογράψει το καλοκαίρι του 2020 επέκταση και supermax συμβόλαιο αξίας περίπου 250 εκατ. δολαρίων για πέντε χρόνια με τους Μπακς. Όμως μετά τους Γουόριορς, ένα ακόμη μεγάλο franchise φαίνεται πως τον «ζαχαρώνει».

Ο λόγος για τους Λέικερς, που μπορούν να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι του 2021 εφόσον επιλέξει την ελευθερία του. Τότε οι Λέικερς εκτιμάται πως θα έχουν διαθέσιμα 125 εκατ. δολάρια στο salary cap, ποσό που θεωρείται επαρκές για να δελεάσουν τον Greek Freak, ακόμη και αν οι Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις επιλέξουν να μείνουν εισπράττοντας 41 εκατ. δολάρια έκαστος.

Για να πληρώσουν τον Γιάννη, ωστόσο, θα πρέπει οι Λέικερς μάλλον να… ξεχάσουν τότε τον Κάιλ Κούζμα. Κι αυτό γιατί αν τον κρατήσουν, τα διαθέσιμα χρήματα θα περιοριστούν σε 32,9 εκατ. δολάρια και δεν φτάνουν για τον MVP της περασμένης κανονικής περιόδου.

Οι Λέικερς δεν έχουν, φυσικά, ανοίξει τα χαρτιά τους (κάτι τέτοιο απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά από το ΝΒΑ), ωστόσο κάποιες άλλες κινήσεις τους ερμηνεύονται ως προσπάθεια να δελεάσουν τον Γιάννη. Αρχικά προσέλαβαν στο τεχνικό τους τιμ τον Τζέισον Κιντ, προπονητή με τον οποίο εκτοξεύτηκε σε επίπεδο σούπερ σταρ ο Αντετοκούνμπο στους Μπακς, ενώ έχουν υπογράψει και τον αδερφό του, Κώστα, με two-way συμβόλαιο.