NBA

Γιόκιτς: Αδιανόητο ρεκόρ με τριπλ-νταμπλ από τον «Τζόκερ»!

Με τα πεπραγμένα του τη φετινή σεζόν με τους Ντένβερ Νάγκετς –και έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας- ο Νίκολα Γιόκιτς έχει βαλθεί να… συνθλίψει τα κοντέρ!

Απλά… απολαυστικός!

Ο Νίκολα Γιόκιτς κάνει πράματα και… θάματα με τους Νάγκετς και ειδικά φέτος είναι –ίσως- η καλύτερη σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ. Οι αριθμοί σε κάθε ματς… τρελαίνουν συμπαίκτες και αντιπάλους και αυτό φρόντισε να το διαπιστώσει από κοντά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στο πρόσφατο ματς των Μπακς με την ομάδα του Ντένβερ.

Εκεί, ο «Τζόκερ» έφτασε σε ακόμη ένα τριπλ-νταμπλ φέτος, αλλά το συγκεκριμένο είναι ιδιαίτερο και ιστορικό. Στη νίκη (128-97) των Νάγκετς επί των Μπακς, λοιπόν, ο Γιόκιτς είχε 37 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Αυτό για τον Σέρβο σέντερ, ήταν το όγδοο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του, που συνδυάστηκε με 30+ πόντους ή αλλιώς ένα παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους παίκτες που το κατάφεραν αυτό και αγωνίστηκαν στους Νάγκετς από το 1976, τη χρονιά, δηλαδή, που η ομάδα του Ντένβερ ξεκίνησε να συμμετέχει στη λίγκα!

Επίσης, ο Γιόκιτς μοιράζεται και ακόμη μία πρωτιά, που έτσι όπως εξελίσσεται η σεζόν για εκείνον είναι θέμα ημερών να περάσει μόνος στην κορυφή.

Συγκεκριμένα, αυτό ήταν το 50ο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του και μαζί με τον θρυλικό Γουίλτ Τσάμπερλεϊν είναι οι μοναδικοί σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ που έχουν φτάσει σε αυτό τον αριθμό. Ωστόσο, το αδιανόητο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως ο 26χρονος ψηλός χρειάστηκε 416 ματς για να φτάσει σε αυτό τον αριθμό, ενώ ο άλλοτε θρύλος του «μαγικού κόσμου» το είχε καταφέρει έπειτα από 703 ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x